Filip Filipovics Ånge saknar flera tongivande spelare ikväll. Filip Filipovics Ånge saknar flera tongivande spelare ikväll.

Den avbrutna "skandal-matchen" spelas färdig ikväll: "Det är vår plikt"

(2020-09-23)
Så ska det så avgöras.
Och på planen dessutom.
Den avbrutna "skandalmatchen" mellan FC Norr United och Ånge ska i afton få sitt avgörande.
– Det är vår plikt att spela den här matchen och vi kommer att kämpa för vår ära trots att vi saknar flera tongivande spelare, säger Ånges tränare Filip Filipovic.


Ikväll återupptas den avbrutna matchen mellan FC Norr United och Ånge. Den kommer att spelas i Nordichallen inför lyckta dörrar och kommer att starta när den avbröts, 11:30 och vid ställningen 1-0 till Norr United.
Inför den stundande matchen har Ånge haft ett aber.
– Enligt förbundet skulle vi tvingas ställa upp med samma trupp som i den matchen som blev avbruten men då vi saknar sju spelare ikväll från den matchen skulle vi inte få ihop fullt lag, säger Ånges tränare Filip Filipovic.
Då kollade Filip upp reglerna, som inte visade sig överensstämma med den information som Ånge IF hade fått.
– Enligt reglerna får man spela med andra spelare om inte en avbruten match kan spelas klar samma dag. Hade det inte varit så hade vi varit tvungna att lämna w.o.

Du säger att ni saknar sju spelare inför kvällens match?
– Halva min trupp består av spelare som jobbar skift och mitt i veckan en onsdag är det inte så lätt för mina killar att byta skift med någon.

Några stöttespelare som saknas?
– David och Haik Danielian och Haris Devic är tre viktiga spelare för oss som inte kan vara med ikväll

Hur löser ni det?
– Vi fyller på med juniorer för det är vår plikt att spela den här matchen och vi kommer att kämpa för vår ära. Har aldrig åkt på en bortamatch utan att tro på seger. Och inte gör vi det den här gången heller, avslutar Filip Filipovic.

Hur läget är i FC Norr United får ni läsa om i annan media då klubben fortfarande inte uttalar sig för Lokalfotbollen.

Oavsett detta så är kvällens drabbning en nyckelmatch vilka som tar den enda säkra uppflyttningsplatsen till Medelpadsallsvenskan. Kuben 2 leder just nu serien, oavsett hur det går i afton, men får inte ta steget upp då inga andralag tillåts i vår högsta lokala serie. Vinner Ånge är man klara men blir det FC Norr United-seger tar man ett fast grepp och vid vinst hemma i avslutningen mot Fränsta blir det andra raka uppflyttningen för den unga klubben. 

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 5 Medelpad