Jakob Hiltunen nickade kvar Nedansjö i femman? Jakob Hiltunen nickade kvar Nedansjö i femman?

Jakob Hiltunens nickmål räddade Nedansjös kontrakt – och skickade ner Holm i sexan?

(2020-08-30)
Matchen:
Det blev dramatiskt på Nedansjö IP när jumbon Holm gästade.
Hemmalaget hade ett markant boll- och chansövertag men fick aldrig någon lucka trots att man hade lägen att gå ifrån, bland annat räddade Holmmålvakten Martin Fuabah Ntitebem en straff och strax därpå kunde Holms veteranforward Niklas Wikholm utjämna till 2-2.
Men när mindre än tio minuter återstod kunde Jakob Hiltunen nicka in Nedansjös segermål och med all säkerhet förpassa Holm ner i Medelpadssexan samtidigt som man själva säkrade nytt kontrakt.

Tränarsnack:
– Ojojoj vad onödigt hårt det blev,vi kontrollerar matchen men bjuder in dom helt onödigt till en rysare, säger Nedansjös matchcoach Christer Söder och pustar ut.
– Vi börjar bra, får en relativt tidig 2-0 ledning, där vi hade bud på mer, oturligt får dom in en reducering i slutet på första och det kändes som en väldigt solklar offside från hela vår backlinje. I andra så sätter Holm högre press och stressar oss en del men efter ett tag så tar vi över matchen mer och mer. Hade flera frilägen och en straff som målvakten räddade och returen nickades i stolpen, så vi borde ha dödat matchen tidigare. Trots att Holm inte har mycket framåt så har dom ett fint anfall vilket resulterade i 2-2. Men för en gångs skull så har vi lite flyt med oss och får in 3-2 via en frispark som touchades in i mål av Jakob Hiltunen och kan sedan ganska enkelt spela av matchen, säger Nedansjös spelande tränare Jonatan Söder.

Bäst på plan:
Nedansjös innermittfältare Felix Drewsen var säker med bollen och bidrog både framåt och bakåt. Joakim Wickberg var väldigt löpstark och även gjorde ett mål från högerbacken i sin sista match för året med Nedansjö. Nu ska han försöka hjälpa Torpshammar att hänga kvar i Medelpadsallsvenskan.
Holmmålvakten Martin Fuabah Ntitebem höll sitt lag kvar i matchen med flera frilägesräddningar samt en räddad straff!

Nedansjö IK - Holms SK 3-2
2020-08-30 - 16:00 - Nedansjö IP
1-0 Joakim Wickberg (18)
2-0 Felix Drewsen (27, straff)
2- 1 Johan Smott (41)
2-2 Niklas Wikholm (75)
3-2 Jakob Hiltunen (81)
Domare: Nicklas Dyrén
Ass. domare: Jan Öberg och Ahmed Haysow Mohamud
Publik: 30
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 5 Medelpad