Uros Kalember var den ende som hittade rätt. Uros Kalember var den ende som hittade rätt.

FC Norr United fick till slut hål på Nedansjös "isberg" – Uros Kalember den ende som lyckades

(2020-06-28)
Nedansjö gjorde en berömvärd försvars-insats mot topplaget Norr United och var bara ett stolpskott från att ta ledningen trots underläge i spel och chanser.
NIK fick nu lämna planen tomhänta sedan Uros Kalember tryckt in en retur efter eget skott i den 77:e minuten.
– Deras försvar var som ett stort isberg men till slut lyckades vi forcera det, säger Norr Uniteds tränare Elvis Ramadanovic.


FC Norr United var som väntat bollhållare till den största delen mot ett Nedansjö som, efter 0-4 senast mot Fränsta, valde att backa hem och satsa på kontringar och fasta situationer. Och på en av de senare träffade Patrik "Putte" Nilsson stolpen och på returen svarade bortamålvakten Jimmy Chilo för en kanske poängavgörande parad.
Men det vill sig inte riktigt i de avgörande situationerna för fjolårets division 4-lag.
Istället kunde Norr Uniteds envetna press till slut utmynna i Uros Kalembers 0-1-mål. Årsdebuterande målvakten Simon Gröning räddade det första skottet men på Uros andra försök var han maktlös.
Målet visade sig räcka till tre nya poäng men spelet imponerade inte och hade inte domaren blivit för ivrig och blåst frispark istället för att lämna fördel när Viktor Bergman Gullmark var på väg igenom så kanske topplaget tappat två poäng. 
Nu blev Nedansjö åter poänglösa men kanske är de helblå på väg att hitta tillbaka till sitt spel som gett dem viss framgång senaste åren då man klättrade från sexan upp i Medelpads-allsvenskan och därefter höll sig kvar där i två år?

Tränarsnack:
– Vi ändrade om lite i uppställningen och gick tillbaka till det gamla spelsättet som ändå tog oss upp från division 6 till fyran. Och det är väl så vi får spela även fast det kanske inte är den roligaste fotbollen. Vi visste att FC Norr skulle vara duktiga med boll och har en del snabba spelare, så vi sa att vi ligger lågt och täpper till bakåt, sedan kommer det alltid målchanser och vi hade några fasta som vi var nära på och hade bland annat ett stolpskott och ett friläge som blåstes av. Vi har fortfarande svårt att få något med oss men förhoppningsvis så vänder det snart, säger Nedansjös spelande tränare Jonatan Söder.
Jonatan fortsätter:
– Hela laget gjorde en otrolig kämpainsats. Vi hade med många som inte tränat på länge då vår skadelistan blivit ganska lång vid det här laget...
–Tror de hade två procent bollinnehav men vi kunde inte komma igenom deras isberg. Varje gång de rensade vann vi tillbaka bollen och började anfalla på nytt och till slut lyckades vi ta oss igenom och göra vinstmålet, säger FC Norr Uniteds tränare Elvis Ramadanovic.

Bäst på plan:
Beröm i Nedansjö till hela laget men ett extra omnämnande till Joar Sjöström som inte varit med på länge men ändå löpte och krigade konstant i 90 minuter på innermittfältet tillsammans med Jakob Hiltunen.
I ett ineffektivt Norr United var brytsäkre mittbacken Bakary Njie den bäste och vann i stort sett samtliga dueller efter Nedansjös långa bollar.

Nedansjö IK - FC Norr United 0-1
2020-06-28 - 19:00 - Nedansjö IP
0-1 Uros Kalember (77)
Domare: Jan Söderlund, Sundsvall
Ass. domare: David Lundgren och Lars-Eric Sollén
Matchfakta

• Tabell, resultat, matchfakta & kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 5 Medelpad