Årets värvning? Nykomlingarna i Medelpadsfemman, FC Norr United, har signat förre GIF-talangen Amaro Bahtijar från norska Steinkjer FK. Foto: Bildbyrån.

Har FC Norr United gjort årets värvning i den lokala fotbollen?: "Kunde inte tacka
nej till budet"


(2020-06-13)
För ett par år sedan debuterade han i Allsvenskan i GIF Sundsvall som tonåring.
I år blir det spel i Medelpadsfemman med FC Norr United.
Snacka om kontraster!
– Fick ett bud av dem som jag inte kunde tacka nej till, säger den 22-årige mittfältaren.


FC Norr United vann sexan ifjol i överlägsen stil. Nu siktar man på att ta hem även Medelpadsfemman.
Och man gör det med ett spektakulärt nyförvärv!
För ett par år sedan var han en av distriktets största talanger och gjorde allsvensk debut med GIF Sundsvall som tonåring men fick aldrig riktigt fäste i startelvan. Ifjol blev det spel i division 2 med IFK Timrå men i år blir det alltså spel i den svenska sjundedivisionen med FC Norr United för Amaro Bahtijar.
Den 22-årige mittfältsteknikern skrev i vintras på för norska Steinkjer tillsammans med tränaren Mattias Nylund och två andra Timråspelare, Granit Buzuku och Mehmed Hafizovic.

Men något spel i Norge för Amaro blir det alltså inte.
– Ja, det stämmer, återvänder inte utan har blivit värvad till FC NorrUnited efter långa diskussioner med styrelsen som i slutändan lade ett bud till mig som jag inte kunde tacka nej till.

Vad säger då Steinkjer om detta?
– Jag och Steinkjer har brutit kontrakt då corona ställde till det med jobb situationen. Vi var överens och avslutade på goda villkor och vill önska dem all lycka till. Med Granit, Mehmed och Mattias kommer jag att heja på dem och tror att dom kan gå upp.

Du har under coronatiden tränat med din gamla klubb GIF Sundsvall. Blev du aldrig erbjuden något kontrakt hos dem?
– Yes , jag har tränat med Giffarna men det blev ingen övergång. Jag antar att dom inte tyckte att jag var tillräckligt bra. Vill ändå rikta ett stort tack till dem för att ha låtit mig hålla igång.

Vad är det som gör att du vill lira med FC NorrUnited i division 5? 
– Att det är något helt nytt. Från inget , från att inte ha en enda spelare och aldrig funnits tidigare, från en enkel idé med stora drömmar. Jag är medveten om att t o m med mina egna vänner skojar och skämtar om laget men jag ska göra allt i min makt för att skapa ett eget namn för klubben.

Hur har det varit i FC Norr United under coronapandemin?
– Hari (Halilovic) och Ola (Hagberg) har jobbat stenhårt med laget trots att de har jobb och pluggar. Dom lägger i stort sett ner hela fritiden på laget.

Vad tror du om årets Medelpadsfemma?
– Årets säsong kan bli rolig, jag känner några i Sundsvalls FF och de har värvat bra spelare till ett redan duktigt lag.

Och för er egen del?
– Såklart satsar vi på att gå upp. Men det kan bli svårt om vi inte är taggade varje match och går in med 100 procent inställning.

En logisk målsättning med tanke på det senaste nyförvärvet?
– Jag har varit en del av klubben sedan starten så jag skulle inte klassa mig själv som en värvning, med det vill jag säga att våra nya värvningar inför säsongen är jag super nöjd med och jag tror att Elvis och hans assisterande tränare Ola också är nöjda. Nu kör vi på, avslutar FC Norr Uniteds spektakulära nyförvärv Amaro Bahtijar.
FC Norr United premiärspelar i morgon söndag mot Kovland på bortaplan. Tvvärr är ingen publik tillåten...

Så här har FC Norr United värvat och tappat:
Nyförvärv: Amaro Bahtijar (Steinkjer FK, Norge, lån), Samuel Keflit (IFK Timrå, men gick sedan till Lucksta IF), Ola Hagberg (Lucksta IF), Joakim Holmbäck (Sund IF), Uros Kalember och Yllmen "Yaro" Ramosaj (Söråkers FF), Gonzalo Castro Morales (Medskogsbrons BK),  Abbas Abdukaer (Kubikenborgs IF P17), Jimmy Chilo och Khaled Abbai (klubblös).
Förluster: Hussein Sharif (Svartviks IF), Samuel Keflit (vidare till Lucksta IF), Srele Haliti (Kubikenborgs IF) och Dehan Demir (Holms SK).

• Så här har alla lagen i Medelpadsfemman värvat och tappat plus deras målsättning.

• Klubbfakta om samtliga tio lag i Medelpadsfemman.

Tillbaka till nyheter div. 5 Medelpad