Förre basketliraren Joakim Holmbäck gör comeback - i fotboll. Förre basketliraren Joakim Holmbäck gör comeback - i fotboll.

FC Norr United var inte klara med värvandet – nu har man gjort klart med en tidigare Dragonsstjärna

(2020-06-14)
Igår presenterade FC Norr ex-Giffaren Amaro Bahtijar som nyförvärv.
Nu visar det sig att nykomlingarna i Medelpadsfemman inte var klara.
Idag presenterar klubben ännu ett spektakulärt nytillskott i form av förre Dragonstalangen Joakim Holmbäck.
– Mitt mål med säsongen är helt klart att gå upp till Medelpadsallsvenskan med FC Norr United, säger 26-åringen.


FC Norr United ligger inte på latsidan när det gäller att förstärka laget inför debuten i Medelpadsfemman.
Igår gjorde man klart med ex-Giffaren Amaro Bahtijar och idag är det dags för förre Dragonstalangen Joakim Holmbäck att byta basketdojjor till fotbollsdito efter några års uppehåll från bollsparkandet.
– "Jocke" hade hört talas om laget och våra ambitioner av en styrelsemedlem och blev nyfiken. Efter någon månads konversation fram och tillbaka bestämde sig "Jocke" att komma på en av våra första uteträningar, säger Hari Halilovic i FC Norr United.
Hari fortsätter:
– "Jocke" visade direkt upp varför han nått elitnivå. Med den kvickhet i rörelserna och snabbhet är det nog ingen spelare i serien som hinner med honom.

Varför blev det då FC Norr United för den "basketliraren".
– Jag har spelat med Hari (Halilovic) när vi var ungdomar och jag gillar att hans pappa Musa står på sidan och peppar, men även "rostar", spelarna på planen vilket ger mig extra glöd, skrattar det 26-åriga nytillskottet.
Vad har då "Jocke" för målsättning med sitt lir?
– Mitt mål med säsongen är helt klart att gå upp till Medelpads-allsvenskan med FC Norr United. Får truppen hålla sig skadefri och vi får behålla alla spelare vi har nu tror jag vi blir svår att knäcka, säger "Jocke" Holmbäck, FC Norr Uniteds senaste spektakulära nyförvärv.