FC Norr Uniteds målskyttar i seriefinalen mot Kuben 2. Fr v Alen Sulimanovic, Said Gavador och Bakary Njie. Foto: FC Norr United

Said Gavador bröt dödläget i seriefinalen med ett ass och ett mål när Norr United vann med 3-0 mot Kuben 2

(2020-08-05)
Rfter en mållös första halvlek i seriefinalen mellan Norr United och Kuben 2 på Nya HK-vallen kunde hemmalaget bryta dödläget knappt tio minuter in i andra och därefter i den mycket bra matchen gå ifrån till en 3-0-seger inför storpublik (!).
– Vi hade svårt att bryta ner ett löpvilligt Kuben i första men i andra lyckades vi och vinner rättvist, säger Norr Uniteds tränare Elvis Ramadanovic.

Seriefinalen mellan FC Norr United och Kuben 2 blev en välspelad tillställning inför storpublik (!) på Nya HK-vallen.
Hemmalaget hade det mesta av bollen i den första halvleken men Kuben 2 vaskade fram de farligaste chanserna, bland annat hade Victor Wallgren en "strykare" utanför stolpen. Men halvleken slöt mållös.

Ett aggressivt Norr United bröt dödläget knappt tio minuter in i den andra halvleken. Said Gavador dribblade sig förbi på högerkanten och avlossade vänsterbössan. Liam Dahlgren halvräddade skottet och Alen Sulimanovic höll sig framme och rakade in returen.

Efter dryga timman talade Said Gavadors vänster igen då han efter ett par finter vek in från samma högerkant och drog dit 2-0.
Med knappa kvarten kvar stängde Bakary Njie kiosken då han tog ner en målvaktsutboxning och krutade in trean.

Matchen avslutades aningen abrupt då strålkastarna släcktes med fem minuter kvar men båda lagen kom överens tillsammans med domaren Nicklas Dyrén om att avsluta matchen då den redan var avgjord.
Tack vare segern passerade Norr United Kuben 2 i tabellen och tog över serieledningen. Kuben 2 halkade ner till plats 3 då Ånge vann mot Holm med hela 12-0. Två omgångar återstår nu i grundserien.

– Vi hade svårt att bryta ner ett löpvilligt Kuben i första men i andra blev vi aggressivare i vår attityd och lyckades få in tre bollar och vinner rättvist, säger Norr Uniteds tränare Elvis Ramadanovic.
– Blev lite tagna av deras aggressiva framtoning och gjorde av med bollen lite väl enkelt. Vi hade en het chans i första och två i andra som vi inte satte utan de kunde vinna en bra match, och gör det rättvist. Men nyttigt för våra unga killar att möta den här typen av motstånd, säger Kuben 2:s tränare Jesper Hellström.

Said Gavador öppnade ofta upp Kubenförsvaret samtidigt som han slet hårt i anfallet tillsammans med partnern Alen Sulimanovic. Vänsterbacken Bakary Njie hade en bra födelsedag och utöver starkt spel fick han kröna den med ett mål. Ett omnämnande även till målvakten Johan Svensson som spelade stabilt och tog hande om det han skulle och höll nollan.
I Kuben 2 utmärkte sig Senay Haile Gaim positivt och kämpade föredömligt i anfallet och tog även ansvar i defensiven. Stort plus även till mittbacken Josef Lundin, dominnerade bakåt och hittade alltid fötter på medspelarna i uppspelen