FC Norr Uniteds Malik Musovic tunnlar en motståndare ifjol när laget enkelt sprang hem sexan. Men hur går det i år i division 5? Missa inte Lokalfotbollens tips. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Hur slutar årets Medelpadsfemma?
Så här tippar Lokalfotbollen att serien slutar 2020


(2020-06-13)
I morgon är det avspark för årets Medelpadsfemma.
En dryg månad försenad på grund av Corona.
I vanlig ordning tippar Lokalfotbollen hur serien kommer att sluta.
Men i år är det extra vanskligt att sticka ut hakan då det inte spelats några träningsmatcher utan man får gå på magkänslan.


Årets Medelpadsfemma består av tio lag och ser inte helt skräckinjagande ut. Kanske blir det två nykomlingar i topp?
Tufft att komma med ett tips då det inte spelats några träningsmatcher på ett par månader utan alla lag är som öppna kort.
Jag får helt enkelt gå efter nyförvärv och spelarförluster, hur lagen hållit igång under pandemin, plus en stor gnutta magkänsla.
Topp fyra känner jag mig ganska bekväm med även om både Nedansjö och Kuben 2 kan stöka till det. Men kampen om de nedre platserna kommer att bli ett getingbo, undantaget då Holms jumboplats. Men kanske kan deras samarbete med division 4-laget Selånger ge frukt och energi?

Nåväl, så här slutar det!

1. FC Norr United
Ex-Giffaren Amaro Bahtijar var den puzzelbit som placerade nykomlingarna först i tabellen. Laget har presenterat fler intressant nytillskott som berättigar mitt tips. Men det kommer inte att räcka med att bara ställa ut skorna. Jobbet måste göras!

2. Ånge IF
Fina nyförvärv även här. Haris Devic (Kubikenborgs IF), Alisina Ain (Hammarby IF P17) och Nedim Sisic (comeback, senast i Bodens BK) är lirare som håller klar division 3-klass. Får tränaren Filip Filipovic alla att dra åt rätt håll kan man utmana om seriesegern och en plats i Medelpads-allsvenskan nästa år.

3. Sundsvalls FF
Duktig ny tränare i Torbjörn Persson och flera intressanta nyförvärv. Men det gäller att betydligt fler i truppen kommer på träningarna och matcherna för att mitt tips ska gå in. Potential finns att kriga om en uppflyttningsplats.

4. Matfors IF 2
Flera som spelar i Brukets Bilaga kommer att träna med, och även matcha, i division 3-sammanhang. Men vad händer med slagstyrkan då båda lagen matchar samtidigt?
 
5. Nedansjö IK
Tränarposten har gått i arv vilket inte bör vara någon nackdel och pappa Christer kan säkert bistå ättelägget Jonathan Söder med tips och idéer. Några från förra division5-perioden har återvänt. Svårslagna hemma på lite gropiga IP och får man någorlunda fart på målskyttet är topp 3 ingen omöjlighet. Tar sig i alla fall till det övre slutspelet.

6. Kubikenborgs IF 2
Hur mycket satsar Kuben på sitt andralag? Här gäller A-laget i fyran och P19 i den regionala serien i första hand. Kommer att växla i prestationerna mellan topp och botten. Men det lär räcka till positivt slutspel i alla fall.

7. Wiskans IF
Kanske placerar dem för lågt? Kan lika väl ta en plats på övre halvan om nyförvärv som Linus Sjölander och Adam Kerfstedt kan vara med och leverera. Har en bredare trupp i år vilket är en fördel.

8. Fränsta IK
En salig blandning av gammalt & nytt. Nästan som på en loppis. Frågan är bara vad som är användbart och hur är det med träningsvilligheten? Dock mästare på att dra ner tempot och få matchen på sina villkor. Med oldtimerna "Kekke" Larsson på planen är varje fast situation på offensiv planhalva en presumtiv målchans. Målvaktsfrågan ett stort frågetecken som måste rätas ut till ett utropstecken.

9. Kovlands IF
Vill tippa KIF högre upp i tabellen då man har en mycket ung trupp där många fick göra sina seniordebuter under fjolåret, och gjorde det bra. Men tappet av några rutinerade pjäser gör att jag hissar deras möjligheter på att nå den övre halvan. Men jag har gärna fel i min analys.

10. Holms SK
För en vecka sedan hade jag tippat Holm toksist. Nu tippar jag dem bara sist då det varit många på träningen inför seriepremiären. Kanske kan även samarbetet med Selånger och spelarlån därifrån ge lite luft under vingarna? Men om man lyckas flyga över nedflyttningsstrecket återstår att se. Då lär även krävas en träningsvillig och målsugen Johan Smott!

Premiäromgången!

2020-06-14:
13:00 Holms SK - Fränsta IK
13:00 Kovlands IF - FC Norr United
13:00 Matfors IF 2 - Sundsvalls FF
13:00 Ånge IF - Nedansjö IK
14:00 Kubikenborgs IF 2 - Wiskans IF

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher.
• Skytteligan