Wiskans Mahmoud Aljedi driver upp bollen och lagkompisen på kanten, Mojtaba Abdul Alrazaq , hoppas på en centring. Assisterande domaren Martin Gabrielsson Ling följer händelseutvecklingen Bilden är från fjolårets bortamatch på Balders konstgräs mot Indals IF. Årets serie är framflyttad att starta den 9 njuni. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Inget seriespel i maj för Medelpadsfemman – start den 9 juni med liknande upplägg som fyran


(2020-05-07)
Coronaeländet stoppar Medelpadsfemmans planerade seriestart om en och en halv vecka.
Nytt datum blir 9 juni och med ett liknande upplägg för serien som i Medelpadsallsvenskan.

– De tio lagen kommer först att spela en grundserie med enkelmöten. Därefter blir det spel i en uppflyttnings- respektive nedflyttningsserie. Precis som i fyran, säger Claes Nyman, ordförande i tävlingskommittén i Medelpads FF.

Medelpads Fotbollförbund hade hoppats på att komma igång om en och en halv vecka med fyran och femman och därigenom hinna med att spela en dubbelserie.
Nu står det dock klart att det även blir enkelserier i våra lokala division 4- och 5. Däremot kommer sexan att spelas som en dubbelserie då de bara är åtta lag.
När det gäller Medelpadsfemman kommer den att starta den 9 juni och upplägget liknar Medelpadsallsvenskans.
– De tio lagen i division 5 kommer först att spela en grundserie med enkelmöten, nio omgångar, med start 9 juni och med avslutning 26 augusti. Därefter kommer lag 1-6 i tabellen att spela enkelmöten mot varandra, fem omgångar i en uppflyttningsserie. Lag 7-10 spelar enkelmöten även dem, 3 omgångar, men där gäller det att försöka undvika en nedflyttning, säger Claes Nyman, ordförande i tävlingskommittén i Medelpads Fotbollförbund.

Claes fortsätter:
– Poängen och målskillnaden som man spelat in under de första elva omgångarna tas med in i uppflyttnings- respektive nedflyttningsserierna. Precis som division 4 även där.

Medelpads FF kommer att boka av alla matcher på Sundsvalls Kommuns anläggningar på de matcher som ligger före den nya seriestarten. Har man hyrt andra anläggningar ansvarar föreningarna själva för att boka av dessa. Spelschemat kommer att uppdateras i fogis så fort vi kan. Detta beslut kan ändras om seniorfotbollen inte tillåts att återupptas i Juni.

Tillbaka till div 5 Medelpad