Det blev platt fall för Nedansjös Viktor Sundström & Co i bortamatchen mot Wiskan. Här får NIK-spelaren bita i gräset efter missat avslut mot Fredrik Wiklund i hemmamålet. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Johan Sjölén satte punkt för säsongen med Wiskans 3-1-mål för Wiskan. Johan Sjölén satte punkt för säsongen med Wiskans 3-1-mål för Wiskan.

Nedansjö hade spelet – Wiskan gjorde flest mål 

(2020-09-13)
Ett effektivt Wiskan tog hem derbyt mot gästande Nedansjö och lade beslag på förstaplatsen i Nedflyttningsserien.
Segern skrevs till 3-1 sedan Johan Sjölén satt punkt för säsongen med sitt 3-1-mål i slutminuten.
– Tycker vi spelmässigt gör en jättebra match där vi för hela matchen, men det är dock Wiskan som skapar de farligaste målchanserna och tar hem de tre poängen, säger Nedansjös spelande tränare Jonatan Söder.


Wiskan avslutade säsongen med tre poäng på hemmaplan mot gästande Nedansjö  och nu kan båda lagen  ladda inför fortsatt spel i Medelpads-femman säsongen 2021.
Dagens match var egentligen ointressant för båda lagen vad det gällde spel i division 5 nästa år då de båda var klara. Men vem vill förlora ett ”derby” och sista matchen för året?
Helt klart ville inget av dessa lag göra så när så matchen blåstes igång av domare Nicklas Dyrén. Matchen inleddes med stundtals tufft ställningskrig och mycket spel på mittplanen. Det skulle ta ända till den 15:e matchminuten innan den första riktiga målchansen kom, ett närskott som reflex räddas av Nedansjös målvakt Fredrik Nordin.
När så Wiskan fortsätter sin press mot gästernas mål i anfall efter anfall kommer varje försvarares mardröm. En missbedömning och man slår bollen till en anfallare i motståndarlaget. Den här gången fick hemmalagets Johan Skog den serverad sig  och gör inget misstag. Speakern som för dagen var en av de yngsta jag både sett och hört under en match, med klar röst lät hon meddela att nu gjorde Wiskan 1-0.

Efter hemmamålet börjar Nedansjö tugga sig mer och mer in i matchen. Tar sig också in i hemmalagets straffområde ett antal gånger, men avsluten var tyvärr för deras del inte av bästa kvalitet. Kanske borde gästerna låtit bollen gå snabbare mellan varandra i laget, nu ville man göra lite för mycket på egen hand. Bollen går ju som bekant snabbare om man spelar den istället för att den transporteras över planen.
När så nästan halvtimman spelats av den första halvleken kommer Erik Byström in för Wiskan. Han hinner knappt göra entré förrän han registrerar sig som målskytt och 2-0 till hemmalaget lyser på resultat-tavlan.
När pipan ljuder för halvtidsvila tror nog de flesta att matchen är i säkra händer för hemmalaget, men det skulle visa sig att Nedansjö inte givit upp.
Väl inne i den andra halvleken så kom gästerna allt oftare in och till avslut mot Wiskans mål, men med fina räddningar av Fredrik Wiklund i buren och lite tur så klarar hemmalaget upp anstormningen.

Stundtals rätt tuffa kamper ute på planen och med mer spelövertag för Nedansjö, så väntar man på en reducering och den skulle komma. När klockan visar 87 minuter får gästerna en straff och nu ska det väl bli verklighet. Men där fick man se ännu en kanonräddning från hemmakeepern och fortfarande inget bortamål. Skam den som ger sig, Nedansjö återtar bollen direkt efter straffmissen och skickar den resolut in i hemmamålet genom Jacob Hiltunen till 2-1 och hoppet tänds åter för gästerna.
Nedansjö startar direkt åter nytt anfall efter avspark och ger sig iväg mot Wiskans mål på nytt.  Tyvärr  för NIK:s del, glömmer man helt bort att man måste ha ett försvar också. Johan Sjölén får bollen på mittplanen, löper igenom och fastställer slutresultatet till 3-1 med matchens sista spark.

Nu får båda lagen invänta säsongen 2021 och ett tips till de båda får bli att träna lite passningsspel under vilan. För som sagt bollen går fortare då än att den transporteras över planen.

/ Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu

Tränarsnack:
– Tycker vi spelmässigt gör en jättebra match där vi för hela matchen, men det är dock Wiskan som skapar de farligaste målchanserna och tar hem de tre poängen, säger Nedansjös spelande tränare Jonatan Söder.

Bäst på plan:
Lagens båda målvakts-Fredrikar, Wiskans Wiklund och Nedansjös Nordin var planens huvudfigurer.

Wiskans IF - Nedansjö IK 3-1
2020-09-13 - 16:00 - Viskans IP
1-0 Okänd spelare (23)
2-0 Erik Byström (29)
2-1 Jakob Hiltunen (88)
3-1 Johan Sjölén (90)
Utvisning Wiskan: Niklas Vallsten (79)
Domare: Nicklas Dyrén
Ass. domare: Gebremeskel Elias och Mohamed Tari
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 5 Medelpad


Se fler bilder från Wiskan-Nedansjö

Viskans straffområde fullt av Nedansjö spelare. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Nedansjö press mot Viskanshemmamål. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Räddning på mållinjen av Nedansjö efter biljard spel i straffområdet. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
1-0 till Viskan. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Straffräddning av Fredrik Viklund i Viskans mål. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu