Martin Nordlander, den nye Wiskantränaren. Martin Nordlander, den nye Wiskantränaren.

Fränstabo ny tränare i Wiskan: "Mitt första uppdrag"

(2021-01-15)
Så har även Wiskan gjort klart på tränarsidan inför 2021.
Det blir Martin Nordlander som tar över efter Christian Widmark.
– Ska bli spännande. Det här är mitt  första uppdrag som tränare, säger den 33-årige Fränstabon.


Christian Widmark valde att sluta som spelande tränare efter fjolårssäsongen och bara fokusera på det egna lirandet.
Nu kan Wiskan presentera ersättaren.
– Det blir Martin Nordlander som spelat ett par säsonger med oss men som nu tar chansen att ta över efter mig och kommer fokusera på tränarrollen fullt ut. Det kommer bli en bra lösning för laget då det är ett känt ansikte och det är en klar fördel att han vill stå på sidan istället för som det varit senaste åren med spelande tränare, säger Christian Widmark.
– Ska bli spännande. Det här är mitt  första uppdrag som tränare, säger den 33-årige Martin Nordlander som spelat aktivt i Wiskan de två senaste säsongerna efter 15 års uppehåll som aktiv.
– Ja, däremellan har det bara blivit en handfull träningar och en match i Fränstas A-lag vill jag minnas. Jag spelade i FIK hela uppväxten, men när ungdomsfotbollen led mot sitt slut så försvann lusten att fortsätta. Den kom tillbaka för några år sen när jag hängde med på en träning med Wiskan och på den vägen är det.

Varför tog du rollen som tränare?
– Tanken var när Joakim Tarberg ringde och frågade om jag ville blir tränare att vi skulle vara två. Nu är inget klart än men jag kände att gänget är så bra och jag vet att både "Jocke" (Tarberg) och "Widis" (Christian Widmark) kommer hjälpa till om så behövs. Därav blev valet enkelt.

Vad har du för styrkor som tränare?
– Ska bli intressant å se om vi får träna nån fotboll i år först å främst. Men min tanke är att vi ska fortsätta bygga på det "Widis" gjort under sina år. Vi ska fortsätta rulla boll, bredda spelet och sen vill jag slänga in lite mer fys. Jag vill utveckla spelet på våra ytterpositioner, offensivare ytterbackar och yttermittfältare i topptrim. Vi ska spela hårt men rättvist.

Lägger du det egna liret på hyllan?
– Jag har ingen tanke på att vara spelande tränare men om det mot förmodan krisar på folk nån gång kan jag tänka mig att hoppa in och lira.

Ingen assisterande klar? Eller något nyförvärv?
– För tillfället är inget klart med en till tränare men jag har ett bra uppslag som jag hoppas på! Förhoppningsvis kan vi få in en par 3 grabbar till i truppen också. Om inte så har vi alltid vår trotjänare och 50-plisare Martin Hultin och luta oss tillbaka mot. Han såg fram emot en till säsong i WIF-tröjan

Tidigt att spika en målsättning?
– Jo så är det och vi vet inte när fotbollen kommer igång igen. Men jag tycker inte alls vi gjorde oss rättvisa förra säsongen, jag tycker definitivt vi ska vara topp 5 och drömmen är helt klart att ta Wiskan upp till Medelpadsallsvenskan.

Tillbaka till Nyheter, div. 5 Medelpad 2021