Roy B. Olsson, ordförande i Ljunga IF. Roy B. Olsson, ordförande i Ljunga IF.

Bekräftat: Ljunga IF drar sig ur spel i Medelpadssexan i år: "Vi kommer tillbaka"

(2020-06-05)
Som Lokalfotbollen berättade härom dagen – Ljunga IF tvingas dra sig ur årets Medelpadssexa bara drygt en vecka innan seriestarten på grund av stort spelartapp.
– Vi kommer tillbaka, säger klubbens ordförande Roy B Olsson.


Ljunga IF är en av distriktets mer klassiska klubbar med bland annat en säsong i vår näst högsta serie, 1954/55.
Åren 1986-1992 hade man en ny "storhetstid" då man spelade i division 3 Mellersta Norrland och under den perioden gick man även långt i Svenska Cupen och 1991 mötte man Halmstads BK hemma på Ljungalid inför storpublik och föll bara med 1-3 om jag minns helt rätt.
Inför 100-års jubileumet 2015 gjorde man en ny satsning och värvade hem Bygdens Son Oscar Nordlund från division 2-laget Ånge IF. Givetvis blev det uppflyttning från femman till fyran. 2017 och 2018 var det meningen att ta sig upp i trean igen då man gick ihop med Fränsta IK. Efter två år gick luften ur satsningen och klubbarna valde att stå på egna ben.

Nu skriver vi 2020 och efter ett fjolår i Medelpadssexan, dit man begärde ner sig från fyran, tvingas nu Ljunga IF dra sig ur årets seriespel lite dryft en vecka innan seriestart.
– Vi har tappat många spelare, de flesta till Fränsta och några till Torpshammar medan några helt enkelt lagt av. Det gör att vi inte får ihop en trupp som håller en hel säsong och istället för att kanske dra oss ur under seriespelets gång gör vi det innan säsongen, säger roy B. Olsson. ordförande i Ljunga IF.
Klubben har sökt med ljus och lykta efter någon förening att hitta ett samarbete med.
– Vår tränare Henrik "Salle" Sahlberg fick mandat av styrelsen  och har varit i kontakt med flera föreningar som Stöde, Bräcke, Ånge, Wiskan utan att mötas av något intresse, säger Roy besviket.
Roy vill betona att man inte vill lägga någon skuld på dessa föreningar utan att man har sig lite själv att skylla den uppkomna situationen på.

Många har som sagt lämnat föreningen men de som var kvar i spelartruppen var Gunnar Westberg, Pontus Björk, Jimmy Gustafsson och Niklas Källström.
– Visst, vi har några äldre som säkert ställt upp men det hade inte varit rätt att kräva ett hårt matchande av dessa. Många spelare av idag går bara efterslantar och "förmåner" med mera. Det är ju inte som gamla tider då man lirade för klubbmärket i första hand, säger Roy.
Vad som nu kommer att hända med de spelare som är kvar är ännu oklart.
– Vi får se. Jobbar redan nu för att vi kommer tillbaka i seriespel redan nästa år, avslutar Roy B. Olsson.