Tufft läge för nye Ljungatränaren Henrik "Salle" Sahlberg efter alla spelartappen. Tufft läge för nye Ljungatränaren Henrik "Salle" Sahlberg efter alla spelartappen.

Ljunga tappar sex spelare till grannen Fränsta: "Riktigt trist"

(2020-04-21)
Ljunga IF har inför den stundande säsongen i Medelpadssexan tappat inte mindre än sex spelare – samtliga till grannen Fränsta IK.
– Riktigt trist men vi ska ändå se till att ställa ett lag på benen när serien väl startar, säger nye tränaren Henrik "Salle" Sahlberg.

Det är inte ovanligt att spelare går runt bland våra klubbar i västra.
I år är det Ljunga IF som drabbats av spelarflykt. Eller vad sägs om att hela sex spelare lämnat för grannklubben i Medelpadsfemman, 100 års-jubilerande, Fränsta IK. Sextetten är Nicklas Eriksson, Rasmus Söderman, Joel Eriksson, Felix Österström, Anton Klots och Jesper Larsson. Och det ryktas att fler är på gång att göra samma resa.
– Riktigt trist då alla är bra killar och hade bidragit på ett fint sätt när serien och när drar igång, sägerden forne målvaktsbjässen.

Riktigt trist när alla är bra killar och hade bidragit på ett bra sätt när och om serien drar igång. Vi kommer att lyckas få ett lag på ett eller annat vis, samarbete eller ej med någon förening ber jag att få återkomma med när något är klart. Men hela föreningen gör sitt yttersta säger nye tränaren Henrik "Salle" Sahlberg.
Men att lägga sig ner och dö är inget för "Salla" och de kvarvarande i anrika Ljunga IF.
– Aldrig i livet! Motigt nu men vi ska ändå se till att ställa ett lag på benen när serien väl startar. Endera på egen hand eller med något samarbete med en  klubb. Föreningen jobbar stenhårt för att hitta en lösning, avslutar Henrik "Salle" Sahlberg.

Nyförvärv & spelarförluster Ljunga IF:
Nyförvärv: Henrik Sahlberg, tränare (ifjol ass. tränare i Ånge IF) och Nicklas Källström (Fränsta IK).
Förluster: Marco Padellaro, tränare (Stöde IF dam), Nicklas Eriksson, Rasmus Söderman, Joel Eriksson, Felix Österström, Anton Klots och Jesper Larsson (Fränsta IK).

Läs mer:
• Fränsta fyller på spelar-förrådet – på Ljungas bekostnad: "Fotbollens evolution"

Tillbaka till div 6 Medelpad