Hannes Krosse, ny huvudtränare för IFK Timrås herrlag. Hannes Krosse, ny huvudtränare för IFK Timrås herrlag.

Tränarklart i IFK Timrå: "Laget starkare än jaget"

(2021-01-15)
Hannes Krosse.
Så heter IFK Timrås nye tränare för herrlaget i Medelpadssexan.

– IFK Timrå genomgår en form av nystart vilket känns väldigt motiverande. Jag tror på laget och arbetar alltid med mottot att laget är starkare än jaget, säger 32-åringen.

IFK Timrås tränarduo Dan Mellberg och Patrik Lindberg tackade för sig efter bara en säsong som tränare.
Ersättare blir Hannes Krosse och så här säger klubbens ordförande Linda Udd till föreningens hemsida:

– Hannes kommer från våra egna led som ledare. Han har en bakgrund i F10 där hans dotter spelar och kommer förutom Herrlaget även att leda vårt U16-lag kommande säsong. Han har även en lång period själv bakom sig som aktiv fotbollsspelare med spel i allt från division tre till division ett. 
Linda fortsätter:
– Vi i styrelsen är glada över att kunna presentera denna lösning som gör att vi på detta sätt får en samhörighet och en naturlig övergång från junior till senior och känner att Hannes kommer tillföra utveckling och nya idéer till gruppen på ett positivt sätt. 
 
Hannes arbetar idag som skolkurator på Ala skola i Söråker. Han har länge arbetat som ledare men har nu hittat tillbaka till skolan där han trivs enormt bra. 
– Jag har fått uppdraget att vara huvudansvarig tränare för IFK Timrås A- lag. Ett uppdrag jag tar på allvar och ser med spänning fram emot att komma igång. IFK Timrå genomgår en form av nystart vilket känns väldigt motiverande. Jag tror på laget och arbetar alltid med mottot att laget är starkare än jaget.

Hannes fortsätter:
– Naturligtvis har jag en gedigen fotbollsbakgrund men jag tror att kombinationen av min beteendevetenskapliga bakgrund, intresset för individen och gruppen med min fotbollsbakgrund skapar goda förutsättningar för att bygga ett lag som är redo att anta utmaningen att växa, utvecklas och utmanas, avslutar 32-åringen.

Klubben jobbar på att hitta en assisterande till Hannes och även på att hitta förstärkningar på spelarsidan för att förbättra fjolårets tredjeplats och ta steget upp i Medelpadsfemman.

Tillbaka till Nyheter, div. 6 Medelpad