Stort bollinnehav och många chanser men "bara" 3-0 för Ånge 2
-
Ånge IF 2 gick segrande ur div. V-premiären då Hassels IF gästade ett kylslaget Ånge IP. 
Hemmalaget hade ett stort bollinnehav men detta gav ingen större utdelning då man brände massvis med chanser. 
- Överlag hyfsat spel men alldeles för dålig effektivitet och vi kunde haft ett något högre bolltempo, säger dagens tränare Lennart Cederberg efter 3-0-segern.


Parkerade bussen

Ånge IF 2 tog tag i taktpinnen redan från start medan Hassel backade hem och parkerade bussen framför det egna målet. 
Hemmalaget hade svårt att bryta igenom och när man väl lyckades så missade man flera uppenbara lägen.
Det tog till den 34:e minuten innan Jesper Gulliksson bröt dödläget. Andreas Lindqvist kom runt på vänsterkanten och spelade in den snett bakåt och efter lite trisseltrassel så kunde Jesper Gulliksson sätta bollen i mål.
Ånge fortsatte ha mycket boll men avsluten och besluten i sista tredjedelen var inte på topp och målen resten av halvleken uteblev.
 

1 + 2 = 3

Spelet var detsamma i den andra halvleken men till skillnad så dubblade Ånge sin målskörd. Ett mål i första blev två i den andra, totalt alltså tre.
I den 57:e  minuten kom tvåan och det var återigen Andreas Lindqvist som stod för förarbetet. Han spelade än en gång in bollen snett bakåt och Jacob Larsson satte den placerat i vänstra hörnet.
Strax innan full tid fälldes Lamin Kargbo i straffområdet och förtroendet som exekutor lades på 14-årige Rani Amirs axlar. Han antog utmaningen och satte straffen säkert bakom duktige Hasselkeepern Jonathan Bäckström.
- Överlag hyfsat spel men alldeles för dålig effektivitet och vi kunde haft ett något högre bolltempo, säger dagens tränare Lennart Cederberg, som ville ge beröm till kvartetten Jacob Larsson, Elias Wennerberg, Andreas Wikander och Jesper Gulliksson. Extra kul också att snart 16-årige Valerik Danielian gjorde seniordebut i tävlingssammanhang och dessutom fick hålla nollan.
Målvakten Bäckström nämnd i Hassel men mycket bra spel även av mittbacken Jesper Fastén. Hela Hassel skall förövrigt ha en eloge för sitt defensvia kämpande även om man inte förmådde skapa något framåt.
 

/ Björn Sjödin och Lokalfotbollen.nu,


åter till omgång 1

Ånge IF 2 - Hassels IF 3-0
2014-05-07 - 20:00 - Ånge IP
1-0 Jesper Gulliksson 34
2-0 Jacob Larsson 57
3-0 Rani Majed Amir (straff) 89
Domare: Michael Lie, Sundsvall
Publik: 30
Matchfakta

Hasselkeepern Jonathan Bäckström storspelade och höll siffrorna nere. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfot-bollen.nu.