Ånge 2 kontrollerade matchen från början till slut och tog sin fjortonde seger
Ånge 2 jagar serieseger och IFK Sundsvall 2 jagar nytt division 5-kontrakt.
Idag möttes lagen med dom skillda förutsättningarna på konstgräset i Ånge. Trots en stabil formkurva för stadslaget hade man inte en sportkeps mot det starka hemmalaget med bland annat tre duktiga britter.
Det tog dock till den första halvlekens sista minut innan man lyckades spräcka
Andreas Kotermajers nolla. Daniel Danielian kom runt på kanten och spelade snett-inåt-bakåt till Alex Reid som inte gjorde något misstag.
– Vi försvarade oss jättebra fram till dess, sedan gick vi bort oss i backlinjen vilket kostade oss ett baklängesmål, säger IFK-tränaren Fredrik Allgren.
IFK flyttade upp positionerna i inledningen av den andra och hade ett par hyfsade chanser till nätkänning men samtidigt så blottade man sig båkåt.
– Och mot ett så pass bra spelande lag straffade det sig att ligga högre i banan så det rann iväg lite, ursäktar sig Allgren.
Matchen avgjordes definitivt i mitten av den andra halvleken då först Mehdi Jan och sedan Alex Reid, igen, målade med korta mellanrum.
Med fem minuter kvar tog vindsnabbe Jordan Forrester tag i bollen och sprang ifrån allt och alla och fastställde slutsegern till 4–o.
– Fanns inte en chans för våra spelare att hinna med den där killen. Där gick det verkligen undan, säger Allgren imponerat.
Ångecoachen Janne Berglund var nöjd med sitt lag i matchen.
– Jag tycker vi kontrollerade den från början till slut. Vi släppte nog inte till en enda farlighet bakåt. Om man skall klaga på någonting så är det att vi borde gjort fler mål men sista skärpan saknades. Det blir gärna så när man känner sig överlägsna och flera av spelarna blev själviska och ville sätta bollen själv istället för att passa en lagkompis i bättre position, säger Berglund, som ville ge en eloge till IFK.
– Ett spelande lag som försökte och hade bra kombinationer inom laget och inte bara slog långt som lagen ofta gör mot oss, säger Berglund.
Jämnt överlag i Ånge men med ett extra plus till offensive vänsterbacken Mattias Österlunds raider längs kanten.
I IFK fastade vi i första hand för Pontus Serrander som slet i offensiven och Olle Waldehag i "deffen" som fick kämpa rejält för att hålla Forrester stången så att det inte gick åt skogen. 

Till omgång 17
-

Ånge IF 2 – IFK Sundsvall 2 4–0
2014-08-24 - 16:00 - Ånge IP
1-0 Alex Reid 45
2-0 Mehdi Jan 66
3-0 Alex Reid 68
4-0 Jordan Forrester 85

Domare: Anton Fandén, Matfors (bra i lättdömd match)
Publik: 72
Matchfakta

Vindsnabbe Jordan Forrester avslutade målskyttet sedan han skubbat ifrån allt och alla.