Bra försvarsspel av Ljunga räckte inte mot Ånge 2
-
Ånge 2 nötte mer eller mindre ner Ljungas försvarsmur och kunde till slut vinna västraderby med 3-0 hemma på Ånge IP.
– Vi visade tålamod i spelet och jag kan inte säga annat än att vi vinner rättvist mot ett försvarsstarkt Ljunga, säger Ånges tränare Janne Berglund.


Gick inte att krita ett vått Ljungalid

Matchen i Medelpadsfemman mellan Ljunga och Ånge IP fick flyttas från Ljungalid till Ånge IP p g a nederbörden.
– Det gick inte ens att krita Ljungalid, förklarar Ljungas sportchef Roy B Olsson.
Väl på Ånge IP tog det nya hemmalaget kommandot i matchen i stort sett omgående men hade förtvivlat svårt att dyrka upp Ljungas försvarsslås.
– Vi hade bra bolltempo och varierade oss med passningar i såväl sid- som djupled men Ljungaspelarna var följsamma och gick aldrig bort sig, berömmer Ånges tränare Janne Berglund.
Det krävdes ett extra ordinärt anfall för att att hitta nyckeln till låset.
I den 42:a minuten satte Elias Wennerberg i gång ett fartfyllt anfall med att spelade ut bollen till Daniel Näslund som kom i full karriär på sin kant och han i sin tur hittade in till en fri Mehdi Jan som enkelt kunde sätta sin sjätte fullträff för säsongen och gå upp i ensam skytteligaledning i serien.
Ljunga lät sig inte nedslås och i stor sett omgående testade Fredrik Andersson Ångekeepern Tony Eklund med en rejält mörsare från distans, som med yttersta fingerspetsarna lyckade hålla bollen borta från sitt ena kryss.


Hörnmål

Ånge fortsatte sin press mot Ljungamålet även under den andra halvleken men det utmynnade mest i ett antal hörnor. Och det var också på en "corner kick" som 2-0 kom, Jorge Rojas på nick.
Med fem minuter kvar satte Elias Wennerberg spiken i kistan när han sköt "rakt igenom" Ljungakeepern Viktor Nordlund, som lite lättvindigt släppte bollen mellan benen.
– Vi visade tålamod i spelet och jag kan inte säga annat än att vi vinner rättvist mot ett försvarsstarkt Ljunga, säger Berglund.
– Ånge låg på mest hela tiden och vi fick försvara oss och inrikta oss på kontringar men vi blev dessvärre aldrig farliga. Vi är fortfarande lite för tunna framåt, säger Olsson.
Bäst på planen var Ånges Elias Wennerberg som drev på passningsspelet från sitt mittfältsposition och visade bra rörelseschema.

I Ljunga gjorde Anders Boman årspremiär och var den som stack ut lite extra som defensiv mittfältare.

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 4

Ånge IF 2 - Ljunga IF 3-0
2014-05-26 - 18:30 - Ånge IP
1-0 Mehdi Jan 42
2-0 Jorge Rojas 69
3-0 Elias Wennerberg 85
Domare: Nilla Sjöberg, Alnö
Publik: 52
Matchfakta

Elias Wennerberg var bäst på planen i västraderbyt mellan Ånge 2 och Ljunga. Foto: Björn Sjödin.