Alnö 2 tätade till tre gånger om och tog poäng
-
Ånge ledde tre gånger men Alnö 2 kom tillbaka lika många gånger och fick med sig en poäng från västrametropolen.
- En kämpainsats. Vi visade bra moral genom att komma tillbaka från underläge tre gånger. Vi har ju ett helt nytt lag i år och det tar tid att bygga nytt fast jag tycker ändå att vi är en bra bit på väg, säger tränaren Kristoffer Vestin.


Händelsrikt

Det var händelsrikt på Ånge IP när hemmalaget tog emot Alnö 2.
Första målet föll redan i den tionde minuten när hemmalagets Linnéa Cantzler bröt in från kanten och ur snäv vinkel prickade in 1-0.
Alnö 2 hade fått "låna" tre spelare från sitt div. II-lag och en av dessa, Engelina Nygren satte kvitteringen till 1-1 i den 25:e minuten.
Linnéa Cantzler tryckte emellertid in 2-1 i nättaket nio minuter senare men Ånge fick ändå inte gå till paus i ledningen för Lina Candell hann kvittera ett par minuter innan vilan. Även hon ett lån från A-laget.


Båda lagen gick för seger

I mitten av den andra halvleken tog hemmalaget ledningen för tredje gången i matchen när Threrese Nordlund fick på en sträckt vrist direkt på halvvolley värdigt ett segermål.
Men Alnötjejerna visade sig vara av segt virke och med lite drygt tio minuter kvar nickade hon in ett fint vänsterinlägg ribba in.
Inget av lagen var nöjda med en pinne utan gick för seger ända fram till slutsignalen. Ånges 14-åriga löfte Sanna Edlund hade en boll i kryssribban.
- Och vi borde även haft en straff, säger tränaren Magnus Bjurén, och förklarar:
- Linnéa Cantzler blev minuten före slutet nertryckt inne i straffområdet och enligt min regelbok så är det straff.
Domaren höll inte med.

Även Alnö hade bud på fler fullträffar. Emmy Andersson drog t ex en frispark i ribban.

- Och returen sköt vi precis utanför, säger Alnös tränare Kristoffer Vestin.
Precis utanför sköt även Engelina Nygren i slutminuten.

 

Inget av lagen var värda att förlora

På det hela taget var nog 3-3 ett rättvist resultat då inget av lagen var värda att förlora.
- Jag är supernöjd på det sätt vi genomförde matchen. Vi har haft makalös otur med skador och flera av tjejerna som ställde upp idag spelade halvskadade, säger Bjurén.
- Men visst är det surt att tappa poäng när vi hela tiden för matchen resultatmässigt, fortsätter Bjurén,  som ville ge en extra blomma till sina målskyttar samt mittbacken Celina Berglund.
- En kämpainsats. Vi visade bra moral genom att komma tillbaka från underläge tre gånger. Vi har ju ett helt nytt lag i år och det tar tid att bygga nytt fast jag tycker ändå att vi är en bra bit på väg, säger Vestin, som ville berömma hela laget med extra plus för sina yttermittfältare Engelina Nygren och Anna Östman.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 3
-

Ånge IF - Alnö IF 2 3-3
2014-05-15 - 19:00 - Ånge IP
1-0 Linnéa Cantzler 10
1-1 Engelina Nygren 25
2-1 Linnéa Cantzler 34
2-2 Lina Candell 43
3-2 Therese Nordlund 71
3-3 Engelina Nygren 79
Domare: Örjan Åström, Stöde
Publik:
​Matchfakta

Engelina Nygren kom ner från div. II-laget och hjälpte andralaget till kryss i Ånge efter bl a två mål. I slutminuten var hon ytterst nära att avgöra men den bollen smet precis utanför stolpen.