Omid Tajik gjordes Ånges 2-0-nål. Omid Tajik gjordes Ånges 2-0-nål.

Skärpan framför målen grundlade Ånges seger
i nystarten


(2017-05-08)
Ånge IF började sin nya era med att vinna derbyt mot Fränsta/Ljunga i Medelpads-sexans premiär
Det var först vid ställningen 5-0 som gästerna kunde reducera två gånger om.
– Vi var aggressivare framför målen, det avgjorde, säger Ånges tränare Magnus Bjurén.


Det blev västraderby redan i premiären av Medelpadssexan.
Ånge IF:s nya skapelse tog emot Fränsta/Ljunga och det blev en match med många mål, brändningar och dribblingsförsök men också en hel del glädjetjut och glada miner.
Spelarna i lagen känner varandra väl, många av Ånges spelare tillhörde Fränstas invandralag ifjol, och det var mycket prestige.
Hemmalaget tog ledningen efter åtta minuter genom Omid Mirzaie och ökade sedan på strax före paus till 3-0 då Omid Tajik hittade nätet i den 44:e och Omid Mirzaie, igen, i 45:e
Sett till chanserna inte helt rättvist men Ånge var effektiva medan Fränsta/Ljunga mer eller mindre hade prickskjutning på Jonny Lissne vars målvaktsdress var färggrannare än en wobbler.
– En sjuk första halvlek. Tror vi brände minst 20 klara chanser medan dom gjorde tre mål på två chanser, suckar Fränsta/Ljungas Tomas "Håkki" Eriksson.

I den andra fortsatte Ånge dryga ut sin ledning. Alireza Mahmoodi hängde 4-0 i 53:e och Hamzeh Alsheghris 5-0 i 57:e.
Ångemålvakten Lissne fortsatte sitt storspel i den andra halvleken men  räddade skott med "snoken" och fick ta igen sig, med droppande näsblod, i 20 minuter. Det verkade vara det som krävdes. L/F reducerade två gånger omkring timmen spelade genom Daniel Nilsson och Edwin Molin innan Lissne var tillbaka mellan stolparna och då var butiken stängd.
Därmed var målskyttet avklarat för dagen. Ånge vann sin nystart med 5-2.
– Det märktes att det var både premiär och derby, mycket nerver och inte mycket till ordnat spel. Vi levde mycket på en snabb backlinje, speciellt i andra. Vi var aggressivare framför målen, det avgjorde. Plus Lissnes målvaktströja, säger Ånges tränare Magnus Bjurén oc fortsätter:
– Borde kanske gjort ett par mål till i andra då vi hade lättare att rinna igenom men jättekul att få vinna vår första match i omstarten. Alla som var uttagna i matchtruppen fick komma in och känna sig vara delaktiga i segern, säger Bjurén.
– Det var en publikvänlig match med många mål. Kanske inget för Sportspegeln, utan en hel del märkliga och inte tillhörde avdelningen vackra. Åmge spelade utan innermittfält och slog bara långt från eget försvar mot snabba anfallare och dom fick bra betalt för det, säger "Håkki" och fortsätter:
– Idag hade vi en blandning av ungt och tungt men alla 18 fick speltid och såg ut att vara nöjda trots att vi förlorade, säger "Håkki".

Hos Ånge kämpade och slet Alireza Mahmoodi och vann många bollar på mitten. Målvakten Jonny Lissne höll nollan trots att laget släppte in två mål (läs om näsblodet ovan).
Godkänt i Fränsta/Ljunga till rutinerade mittbacken Patrik ”Putte” Larsson. I övrigt slätstruket.

Ånge IF - Fränsta IK / Ljunga IF 5-2
2017-05-08 - 19:00 - Ånge IP
1-0 Omid Mirzaie (8)
2-0 Omid Tajik (43)
3-0 Omid Mirzaie (45)
4-0 Alireza Mahmoodi (53)
5-0 Hamzeh Alsheghri (57)
5-1 Daniel Nilsson (58)
5-2 Edwin Molin  (60).
Domare: David Lundgren (gjorde en bra match)
Publik: 47
Matchfakta

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher
• Nyheter Medelpadssexan