Ånges spelande tränare, Benny Matsson, nickade in 1-0 mot Teg i hemmapremiären. Foto: Ulf Stecksén, Ånge.

Ångetränaren visade att gammal är äldst

Han skulle inte spela utan bara satsa på tränarbiten.
I premiären mot Hudik spelade han ändå, och fixade straff.
I hemmapremiären mot Teg målade han.
Benny Matsson visar att gammal är äldst.
- Vi saknar en del offensiva spelare så jag måste spela men det börjar se allt bättre ut på skadefronten, säger ex-allsvensken, som hoppas vara tillbaka vid sidan av planen snart igen.


Tränaren nickade in ledningsmålet

Ånge IF hade siktat på publikrekord när man gjorde sin allra första match i div. II-sammanhang.
Dit nådde man inte men 372 åskådare är inte fy skam och jag kan lova att alla som var där trivdes både i det fina vädret och med spelet.
Nykomlingarna vann nämligen med 4-1 trots att Teg svarade för ett riktigt bra motstånd.
Redan i den trettonde minuten nickade Benny Matsson in Faton Buzukus inlägg (se bilden ovan) och jublet steg över järnvägsknuten.


Korvarig glädje

Glädjen blev dock kortvarig. Bara minuten senare tråcklade sig Said Karmouzi igenom i mitten via några motläggsfinter och manöverade sig i läge och avslutade snyggt.
- Det stämmer att man är sårbar efter att man gjort mål, konstaterade tränaren Benny Matsson krasst, som dock gav målskytten "cred".
- Det är starkt av honom och komma igenom där även om vi borde kunnat försvara oss bättre.


Intränad variant

Efter dryga halvimmen återtog emellertid Ånge ledningen efter ett vackert anfall där man kom runt på kanten och hittade Daniel Wallsten på den fria ytan vid den främre stolpen.
- En intränad variant, ler Matsson.
Innan paus drog Kraig Rochester iväg på ett egen äventyr från egen planhalva och hans löpning tog inte slut förrän han blev kapad inne i Tegs straffområde.
Faton Buzuku tog hand om elvameterssparken men gjorde det inte bättre än att han skött mitt på Tegmålvakten Jens Holmström. Buzuku hade dock lite flyt när returen hamnade framför fötterna på honom och då gav han inte Holmström en andra chans!


Värt entrébiljetten

Ånge fortsatte sitta i förarsätet den andra halvleken och hade flera bra lägen till en utökning. Teg fick inrikta sig på skott från distans.
I mitten av halvleken fick Oskar Nordlund en boll på djupet, tog ner den på foten och drev den i sidled, vilket lurade mv-Holmström som därmed kom på mellis, och den forne hockeytalangen kunde ur snäv vinkel trycka upp bollen i nättaket. Snyggt och bara den uppvisningen var värd entrépengen.
Teg försökte jobba fram ett reduceringsmål men det dröjde till övertid innan chansen dök upp - men då träffade man stolpen.


Saknar skadad trio

4-1 är starka papper mot ett lag som slog Selånger i premiären med samma siffor.
- Ja, vi gjorde en bra insats mot ett bra lag men vi är inte riktigt samspelta ännu och saknar några skadade spelare, bl a offensiva trion Linus Sjölander, "Gus" Villalobos och Dragan Jakovljevic, så det borde kunna bli ännu bättre, säger Benny Matsson.
Bäva månde motståndarna då...även om Benny väljer att självmant "kliva upp på läktaren".

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Till omgång 2
-

Ånge IF - Tegs SK 4-1 (3-1)
2014-04-21 - 15:00 - Ånge IP
1-0 Benny Matsson 13
1-1 Said Karmouzi 14
2-1 Daniel Wallsten 31
3-1 Faton Buzuku 41
4-1 Oskar Nordlund 73
Domare: Martin Palm, Örnsköldsvik
Publik: 372
​Matchfakta

Ånge IF hade hoppats på publikrekord i hemmapremiären men fick "nöja" sig med 372 åskådare i det fina vädret. Foto: Ulf Stecksén, Ånge.

Fler matchbilder kommer att läggas in senare