En halvtimme räckte för Alnö
-
Ett formstarkt Östavall väntade för serieledarna Alnö denna vackra eftermiddag.
I den erkänt svåra bortamatchen visade emellertid den röda maskinen att ingenting skulle få stoppa deras väg mot den hägrande seriesegern.
– Det räckte det med 24 skapliga minuter och tre riktigt fina anfall för att punktera matchen, säger Alnötränaren Pontus Melander

 

Vackra målanfall

Lördagen till ära tittade solen fram och kombinationen av varm luft fick sommarkänslorna att sprudla igen.
Skogsvallen bjöd som vanligt på Medelpads finaste gräsmatta och liknelsen med konstgräs är svår att förbigå. 
24 minuter var det ja. Första målet kom redan efter åtta minuter. Efter fint rull i laget spelades Robin Nordin fri med målvakten Manne Vallström och han gjorde en klassiskt FIFA-spelspassning i sidled till Anton Andersson Vidén som mer eller mindre kunde sätta bollen i öppet mål. AAV:s femtonde mål i årets Medelpadsfyra var ett riktigt grant fotbollsmål! 
Efter en kvarts spel kunde Robin Nordin dubbla din poängskörd när han själv tryckte dit 0–2 efter en bjudning från Östavalls försvar. Robin pressade en Östavallsback så pass hårt att denne tappade bollen. Fri med Vallström kunde han sedan rulla in sitt elfte mål för säsongen.
Den avgörande spiken i kistan kom i den 24:e minuten efter en blixtsnabb kontring där bollen gick som på ett snöre mellan alnöspelarna där Jonathan Åhlin fick äran till nätkänning och även han kunde noteras för sitt elfte seriemål under 2014. 
– I första halvlek visade vi härlig attityd med delaktighet och engagemang. Därtill viktiga ingredienser som bra passningsspel, rörelse och ett uppoffrande arbete i defensiven, säger alnötränaren Pontus Melander.

 

Straffparodi

Den andra halvleken blev ganska avslagen och händelsfattig, om man bortser från det anmärkningsvärda att hemmalaget brände TVÅ straffar!
– Båda straffarna var horribla domslut. Den första efter en klockren brytning på bollen. Den andra efter att Joakm Axelsson fått bollen i ansiktet, dundrar Alnötränaren Pontus Melander.
Den första straffen slog Jonas Sjöberg högt över och på den andra försökte Callum Patton vänta ut Joakim Grannas men den finten gick inte den rutinerade alnökeepern på att väntade kallt ut britten och räddade.
– Hela straffparodin kan sammanfattas med ett enda ord – rättvisa, säger Melander.
– Den andra halvleken var knappast den bästa vi gjort men vi gör det som krävs för att vinna matchen, varken mer eller mindre. Vi slarvade framförallt med den egna tekniken. Både mottagningar och passningar var för ofta under godkänd nivå. Dessutom en hel del felbeslut som måste justeras inför fortsättningen, säger Melander, och avslutar:
– Nu är det bara nio poäng kvar att spela om i årets serie. Härnäst väntar ytterligare en tuff bortamatch då vi möter ett Medskogs som slåss för nytt kontrakt och lär vara taggade till tusen.
– Alnö är seriens helt klart bästa lag och dom kom över oss redan från början. Vi ryckte upp oss sista kvarten av den första halvleken och den andra gjorde vi jämn men brände två straffar, säger Östavalla tränare Jens Östlund.


Till omgång 19
-

Östavalls IF – Alnö IF 0–3
2014-09-06 - 14:00 - Skogsvallen
0-1 Anton Andersson Vidén 8 (Robin Nordin enligt domarrapporten)
0-2 Robin Nordin 15
0-3 Jonathan Åhlin 24
Domare: Per Backlin, Sundsvall
Publik: 54
Matchfakta

Ett mål och ett målpass blev Robin Nordins facit mot Östavall.