Östavall föll tungt på övertid
-
Det var en tung förlust som Östavall tvingades inkassera hemma på Skogsvallen mot Lucksta. Efter bl a två stolpskott och missade frilägen avgjorde istället gästerna med två mål på övertid.
- Ja, idag hade vi inte marginalerna med oss. Tycker att vi förtjänar åtminstone en poäng men samtidigt är jag nöjd att vi står upp bra spelmässigt mot Lucksta som skall vara ett topplag i serien, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.


Öm i kroppen i morgon

Östavall och Lucksta bjöd som väntat på en fysisk tillställning där inget av lagen höll igen i närkamperna och det small rejält i beskydden emellanåt. Men det gavs och togs med ärliga tag och inga sura miner.
- Kan tänka mig att alla som spelade i den här matchen kommer att vara väl medvetna att dom spelat match kvällen innan när dom vaknar i morgon, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Det var också Östavall som skapade dom bästa målchanserna under den första halvleken. Man hade t ex två stolpskott och ett missat friläge från Niclas Möllhagen. Lucksta hade också lägen men dessa kom efter fasta situationer där det brände till ibland.
 

Likt Janne Eriksson i EM 1992

Den andra halvleken blev också den spelmässigt jämn men i slutet började den fysiska fotbollen ge Östavalls trötthetssymptom och man tvingades vila ett par viktiga pjäser. Matchen såg dock ut att sluta mållös när Lucksta spelade till sig en hörna två minuter in på stopptid. Jimmie Nordberg slog den perfekt till Alex Carlsson, som likt Janne Eriksson i EM på hemmaplan 1992, mötte bollen med pannan i full fart och gav inte ÖIF-keepern Manne Vallström en sportkeps.
När Östavall sedan flyttade upp "allt" i sin jakt på kvittering kontrade Lucksta in 0-2 genom Johan Skog vars vinkelskott gick in efter marken vid den första stolpen.
- Ja, idag hade vi inte marginalerna med oss. Tycker att vi förtjänar åtminstone en poäng men samtidigt är jag nöjd att vi står upp bra spelmässigt mot Lucksta som skall vara ett topplag i serien och spelade ett riktigt bra försvarsspel, säger lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.
Mittbacken Robert Olsson bra i vanlig ordning och beröm även till anfallaren Niclas Möllhagen som slet och med lite flyt satt en och annan balja.


Lycklig Luckstatränare

Desto nöjdare var Luckstas spelande tränare Robert Johansson:
- Otroligt skönt att få avgöra på övertid men blir rent av lycklig när sånt här inträffar.
- Men det var en jämn och mycket fysisk match och jag hade inte kunnat protestera om det varit Östavall som vunnit med 2-0. Det hade kunnat gå hur som helst i den här matchen. Kanske var det orken som avgjorde? Dom började gnälla lite med tio kvar och det var antagligen i trötthetens tecken, fortsätter "Robban".
Linus Elfving höll nollan och visade pondus i närkampsspelet. I anfallet såg ständigt löpande Bakary Dampha till att ÖIF-försvaret tröttnade och kul också att Johan Skog fick näta på slutet.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 3
-

Östavalls IF - Lucksta IF 0-2
2014-05-16 19:00 - Skogsvallen
0-1 Alex Carlsson 90+2
0-2 Johan Skog 90+4
Domare: Anton Grönlund, Sundsvall
Publik: 66
Matchfakta

Alex Carlsson bombade in 0-1 med huvudet ett par minuter in på stopp-tiden.