Östavalls IF - Matfors IF 1–3
2014-05-30 19:00 - Skogsvallen
0-1 Jimmy Söderberg 4
0-2 Daniel Boström 26
1-2 Joakim Andersson 55
1-3 Daniel Boström 74
Domare: Thomas Berglund, Sundsvall
Publik: 77
Matchfakta

En helt omarkerad Jens Olsson nickar in 5-0 till Kovland. Efter det gav Granlo-keepern Andreas Selin upp och utespelaren Jesper Hellström tog över handskar och målvaktströja. Det hjälpte dock föga. KIF prickade in ytterligare fyra mål i regnet. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Målvakten åkte hem...
-
Allt gick snett för Granlo BK på Ånäsvallen när hemmalaget Kovland vann med 9-0 – och efter femman gav målvakten upp...
– Jag hörde av domaren att lagkamraterna skällde på honom så han ledsnade väl, säger Kovlands tränare Conny Sjödin.


3-0 efter  nio minuter

Redan efter nio minuters spel i regnet var matchen mellan Kovland och Granlo avgjord. Då ledde hemmalaget med 3-0 på det leriga träsk som är döpt till Ånväsvallen.
Ett heltänt och väl förberett Kovland slet åt sig taktpinnen innan avspark t o m mot ett Granlo som fortfarande satt kvar i omklädningsrummet. Redan efter 30 sekunder fick, comebackande efterskada, Sebastian Westling en bra chans från tio meters håll men Granlokeepern Andreas Selin räddade hans vänsterskott.
En minut senare skickade Rickard Severin upp bollen i Selins borte kryss och det var 1-0.
Dryga minuten senare fick en Granloförsvarare ett skott i bröstet, bollen ut till Severin som i bra läge sköt returen utanför. Då blåste domaren straff till Kovland för - hands!
– Helt horribelt, säger Granlotränaren Bo Hägg efter matchen.
Jens Olsson brukar inte bränna straffar och gjorde det inte den här gången heller.


Kallduschar

Granlo försökte skaka av sig kallduscharna och gick till motattack men den avslutade nicken gick utanför.
Istället kom även 3-0. Sebastian Westling lyfte in en frispark med sin leriga vänsterdoja i högerinnerposition från ca 25 meter och bollen letade sig hela vägen in i mål. Jens Olsson släppte bollen förbi sig vilket ställde Selin som inte fick grepp på den hala bollen och den rullade sakta och retfullt in i gaveln.
Granlo gav sig ändå inte. Man fick en frispark strax utanför straffområdet. Alla trodde Alen Zulovic skulle skjuta direkt. Istället passade han till Oskar Lund som smygit upp till höger i straffområdet och på hans inspel kom mittbacken Edin Muratovic i full karriär och drog till direkt från fem meter - över...
Det här var sannerligen inte Granlos afton ty i den 22:a minuten fick Christoffer Sanchez Lindgren en perfekt träff med vänstern och bollen gick precis in under ribban till 4-0. Då hade Selin boxat bort en bra slagen frispark från Sanchez Lindgren bara minuten innan.


Målvakten klev av

I den 37:e minuten fick Kovland en högerhörna. Ingen i Granlo valde att försöka gå på boll eller ställa sig framför klungan av Kovlandsspelare. Något som medförde att "bjässen" Jens Olsson enkelt kunde nicka in 5-0 vid den främre stolpen (se bilden ovan).
Det målet blev för mycket för Andreas Selin, som tog av sig målvaktströjan och handskarna och helt sonika lämnade målet och klev av planen.
– Jag hörde av domaren att lagkamraterna skällde på honom så han ledsnade väl, säger Kovlands tränare Conny Sjödin.
In i målet fick långtidsskadade mittfältarren Jesper Hellström hoppa och han höll nollan resten av halvleken.


Jutman-reflex

Granlo visade moral i den andra halvleken och tog över matchen inledningsvis och skapade en hel del bra chanser. Den bästa kom nog när Alen Zulovic drev igenom och från sex meter lossade stora kanonen. Martin Jutman i KIF-målet reflexräddade spektakulärt till hörna med sitt högra knä.
Det tog tolv minuter innan Kovland hade sitt första riktigta anfall i den andra halvleken - och givetvis blev det mål. Sanchez Lindgren lyfte in en frispark från högerkanten med sin vänsterfot och Joakim Wittek kunde från nära håll nicka in 6-0.
Jens Olsson serverade sedan Richard Severin öppet mål efter en jättekontring där man kommit tre mot en.
Med knappa kvarten kvar kunde nyförvärvet från Granlo BK, Oskar de Vahl, oattackerad jogga in 8-0 och bita den hand som fött honom.
I slutsekunderna nickade sedan Jonas Nilsson in Sanchez-Lindgrens högerhörna och slakten var över...


Likt Särimner

Nu är det bara för Granlo att lika Särimner återuppstå - och det snarast. 0-17 på dom tre senaste matcherna förskräcker.
– Vi sade före matchen att vi inte skulle upprepa inledningen mot Matforsmatchen då vi låg under med 0-2 efter 13 minuter. Vi kom väl förberedda till den här matchen och var ute i god tid och värmde för att vara i bra trim till avspark. Och det fungerade. 3-0 efter nio minuter, säger Sjödin och ler.
– Vi gjorde en otroligt bra laginsats och vi lät Joakim Wittek agera ryggsäck åt Alen Zulovic som är deras playmaker. Men nyckeln är också att alla gör jobbet och det gjorde vi idag. Det här var verkligen en L.A.G.S.E.G.E.R, betonade Sjödin, som trots storsegern inte villa såga Granlo.
– De jobbade i 90 minuter och gav aldrig upp och försökte in i det sista, berömmer Sjödin.


Förbannelse?

Något mer dämpad var av naturliga orsaker Granlos tränarduo Nermin Zulovic och Bosse Hägg.
– Verkar som det vilar en förbannelse över oss. Konstiga straffar emot, enkla insläppta mål bakåt, bränner chanser framåt, skador och avstängningar på "fel" spelare, sjukdomar, jobb, målvakt som kliver av mitt under match, ja jag vet inte allt, säger duon och ruskar på huvudet.
– Det var ingen 0-9-match idag. Kanske 5-7 i rena målchanser. Många av grabbarna jobbade stenhårt idag och skall ha beröm trots alla motgångar. Problemet är att vi jobbar mest var för sig och inte som ett lag just nu. Nu måste vi förbättra oss, avslutar duon.
 

/ Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 5

Kovlands IF - Granlo BK 9–0
2014-05-30 - 19:00 - Ånäsvallen
1-0 Rickard Severin 2
2-0 Jens Olsson (straff) 3
3-0 Sebastian Westling 9 
4-0 Christoffer Sanchez Lindgren 22 
5-0 Jens Olsson 37
6-0 Joakim Wittek 57 
7-0 Richard Severin 62
8-0 Oskar de Vahl 76 
9-0 Jonas Nilsson 90 
Domare: Arian Chalak, Kvissleby
Publik: 35
Matchfakta

fler bilder kommer senare...

Dom gamla lagkompisarna Oskar de Vahl och Hussein Ashir hade några dueller under matchen. Oskar fick även i den andra halvleken äran att måla på sitt förra lag. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Jesper Hellström fick hoppa in och överta både målvaktströja och handskar sedan ordinarie keeper ledsnat och lämat planen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.