Selånger 2 effektivare bland gåsskiten
-
Selånger 2 var effektivast bland canadagässens "topping" på Släda IP och satte tre av sina åtta chanser medan Alnö 2 inte nådde upp till samma utdelning.
– Vi hade lite bättre spetskompetens och den blev avgörande, säger tränaren Mikael Lindqvist.


Släda IP vältoppad av skit från canadagäss

Midsommarens väder som har varit allt annat än till belåtenhet valde dock att pausa vad gäller regnande lagom till avspark men Släda IP var dock rätt halkig och dessutom hyfsat vältoppad av skit från canadagäss.
Första halvlek var inte särskilt gammal när Johan Holmgrens inlägg från halva plan hittade fram till namnen Bengtsson som två meter från mållinjen kunde knoppa in 1-0 till hemmalaget.
Selångers replik kom inom fem minuter sedan Jonas Holmgren blivit kapad inom straffområdet och Hakim Rouass varit säker exekutor från elva meter.
Med halvtimmen spelad lyckades Selånger med sitt beprövade recept att mata fram långa bollar till snabbe Rousass. Passningsläggare denna gång var Patrik Sammarsson ända nerifrån det egna försvaret. Hakim hann precis före Alnöförvararna och kunde förpassa bollen till vänster om Niklas Wood.


"Inget ordnat spel från Selånger"

Selånger låg senast närmast ytterligare ett mål sista kvarten av den första halvleken men 1-2 stod sig.
– En sammanfattning av första halvlek gör gällande att vårt problem var att vi var en aning för stressade att bli av bollen, d v s ingen vågade hålla i den den där sekunden extra och leverera den vidare med adress och på så sätt bygga anfall. Därtill spelade vi inte bollen efter backen i den omfattning vi borde ha gjort utan det blev några tjongbollar för mycket och dessa kom allt som oftast tillbaka, säger s t f coachen Jan Engman, och fortsätter:
– Selånger körde konsekvent med långa bollar från egen planhalva i syfte att hitta sin löpare (oftast Hakim Rouass). Något egentligt ordnat spel från deras håll var det inte frågan om men gör man två mål på sina fyra chanser så är det alldeles nog för att leda i halvtid. Vårt försvar får med beröm godkänt för den första halvleken. Det var längre fram i planen det gick tyngre under första halvlek. Bollinnehav 60-40 till vår fördel i den första rundan.
– Alnö hade första kvarten. Därefter tycker jag vi spelade en jättefin fotboll och ledde rättvist i paus, säger Selångertränaren Mikael Lindqvist.
Lagens ledare hade alltså lite olika syn på den första halvan av matchen...


Smakstart för Selånger i andra

Selånger fick en smakstart på den andra halvleken när ännu en lång boll nådde anfallet. Denna gång till Albin Stenström, som ryckte förbi sin försvarare innan han sköt ett perfekt markskott tätt intill Wood högra stolpe.
– Ändå var var andra halvlek ett fall framåt för nu började vi hålla bollen efter backen, vara mer rörliga och leverera passningar med bättre träffsäkerhet än tidigare, säger Engman.
Joel Lundahl kunde också tämligen snabbt reducera genom att i en man-mot-man kamp vara den starkare och trycka in bollen bakom veterankeepern Martin Ålin.
– Hade inte Joel lyckats få dit tvåan så borde domaren ända ha blåst straff men om så skulle ha blivit fallet kommer vi aldrig att få veta. 2-3:an satt i alla fall där den skulle och klockan visade då bara dryga 53 minuter, säger Engman.
Den resterande speltiden till dess att domaren blåste av matchen blev det spel mot ett mål – Selångers.
– Vi radade upp chans på chans men bolluslingen ville inte in så slutresultat blev 2-3, säger Engman.


Bättre spetskompetens hos Selånger

Rättvist?
– Inte ett dugg men gör man som Selånger tre mål på åtta chanser medan vi bara får dit två stycken på ett mycket större antal chanser så är det till slut resultattavlan som har rätt, säger Engman.
– Första halvan av den andra halvleken var vår medan den andra var helt klart deras. Vi hade lite bättre spetskompetens och den blev avgörande, säger Lindqvist, som inte var nöjd med domarinsaten.
– Domaren saknade både pondus, omdöme och känsla för spelet. Det var småfult spel mest hela tiden och det small åt alla håll utan att han gick in och stävjade, säger SFK-tränaren besviket.
Mikael Lindqvist fick också medhåll från sin kollega i Alnö, Jan Engman.
– Domaren med linjespringare hade inte sin allra bästa dag i just denna match med några för många missar i avgörande situationer. Å andra sidan så får man inte glömma bort att jag är part i målet när jag säger detta. Om det hade gjort någon skillnad kommer vi aldrig att få veta men att lägga till sedvanlig VM-fyrminutare ytterligare hade i alla fall visat att det inte är OK att slå världsrekord i denna match, suckar Engman.


Världsrekord

Världsrekord????
– Ja! Och världsrekordet som slogs var tiden för att göra en inspark. Det var en hyfsat stor bedrift av Selångers målvakt att vid ett antal tillfällen kunna ta så lång tid på sig för att skjuta en inspark med förutsättningen att bollen dessutom var tillgänglig och inte bortskjuten. Vill någon kampera om detta världsrekord så måste ni slå tiden 1 minut och 46 sekunder – svårslaget tror jag, frågar sig Engman.
– Idag plussar jag lite extra för Fredrik Eriksson i förvaret som gjorde en stabil insats och tog det mesta av de tjongbollar som adresserades mot vår planhalva. Något plus extra får Johan Holmgren för sin insats, inte bara för skönsången med ”ljudapparaten”, utan även för sin insats på planen i vårt anfall där han visade bra inställning till att ge allt i alla lägen.
I Selånger var Mikael Lindqvist nöjd med hela laget.
– Killarna svarade för en gedigen insats där det inte var någon som glänste extra utan det var jämnt över lag.

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu och Jan Engman, Alnö IF


åter till omgång 9

Alnö IF 2 – Selånger FK 2 2–3
2014-06-22 - 16:00 - Släda IP
1-0 Johan Bengtsson 13
1-1 Hakim Rouass (straff) 18
1-2 Hakim Rouass 30
1-3 Albin Stenström 51
2-3 Joel Lundahl 54
Domare: Oscar Moss, Sundsvall (inget av lagen var nöjd med insatsen)
Publik: 29
Matchfakta

Selångers Hakim Rouass trivdes bland canadagässens "topping" på Släda IP. Två mål blev facit denna gång.