Märta Zaboli öppnade målskyttet på Släda IP. Märta Zaboli öppnade målskyttet på Släda IP.

"Fem chanser och sex mål"
Gårdagens div. II-derby mellan Alnö och Timrå slöt 1–1 och kryss. När andralagen möttes idag på samma arena vann gästerna med klara 6–1.
– Men det var siffror som absolut inte speglade matchen. Timrå hade fem chanser och gjorde sex mål, säger Alnös tränare Kristoffer Vestin.
Gästerna fick en bra start och ledde med 2–0 redan efter en kvart efter mål av Märta Zaboli och Johanna Lagerlund innan Gabrielle Bergström kunde reducera efter dryga halvtimmen.
– Vi fick en svacka i spelet efter vårt andra mål och Alnö pressade oss bra och dom fick också in en reducering, säger Timrås tränare Mariana Grönlund.
Istället för en kvittering prickade Beatrice Erixon strax innan pausvilan in 3–1 för gästerna 
– Vi var glada åt det målet för 2–2 låg verkligen i luften, säger Grönlund.
Alnö jagade kvittering i den andra halvleken men någon ytterligare reducering fick man inte till utan Johanna Lagerlund kunde göra sitt andra mål för dagen i den 63:e minuten.
– Då kändes segern klar för samtidigt verkade Alnötjejerna trötta, säger Grönlund.
Därefter rann det iväg till 6–1 via Lina Lind och Alva Nybjörk innan duktiga domaren Nils Börlin blåste av matchen.
– Vi brände alldeles för mycket, tror vi hade minst fyra frilägen, samtidigt som vi släppte in alldeles för enkla mål, säger Kristoffer Vestin och fortsätter:
– Men det var en riktigt bra match där båda lagen bjöd upp till spel. Hade vi satt våra chanser hade vi vunnit med 7–6 men vi får kriga oerhört för våra mål och saknar det där lilla extra för att få bollen i mål, säger Alnötränaren.
– Vi har ju tidigare haft problem med vårt målskytte men det var skönt att det släppte idag och att så många fick göra mål. Vi har haft det lite motigt i höst och tjejerna känt sig lite slitna. Flera matcher på kort tid och deltagande i Med Nordic cup, säger Grönlund.
Emmy Andersson på mittfältet och Lina Candell framåt bäst i Alnö även om Lina sumpade en hel del chanser.
Denise Andersson kom ner från A-laget och gjorde en bra match på mitten för Timrå. Märta Zaboli gjorde sin första match från start och visade ingen blygsamhet utan gjorde mål nästan direkt och var duktig hela matchen.


Till omgång 17
-

Alnö IF 2 – IFK Timrå 2 1–6
2014-08-24 - 13:00 - Släda 2
0-1 Märta Zaboli Mehdiabadi 7
0-2 Johanna Lagerlund 15
1-2 Gabrielle Bergström 33
1-3 Beatrice Erixon 41
1-4 Johanna Lagerlund 63
1-5 Lina Lind 72
1-6 Alva Nybjörk 89

Domare: Nils Börlin, Sundsvall (bra)
Publik: 42
Matchfakta