15 år och nästan två meter. Alnökeepern Gustav Molin har framtiden för sig. 15 år och nästan två meter. Alnökeepern Gustav Molin har framtiden för sig.

15-årigt målvaktslöfte räddade segern till Alnö 2 mot Timrå 2

(2017-05-05)
Alnö 2 ledde med 3-0 efter en dryg halvtimme.
I andra jagade Timrå 2 kvittering men då storspelade blott 15-årige Alnökeepern Gustav Molin och såg till att ö-laget kunde vinna med uddamålet av fem.
– Han stoppade oss med några fantastiska parader, säger Timråtränaren Pelle Selander.


En match med två ansikten när dom unga andralageni Alnö och Timrå möttes i division 5-premiären uppe på Balders konstgräs där det var blåsigt och svårspelat.
I den första var det i stort sett Alnö 2 för hela pengen som efter en dryg halvtimme hade ryckt åt sig en tremålssledning.
1-0 gjorde Axel Karlsson redan efter sex minuter sedan han placerat in Robin.Nymos stickare.
Nymo satte sedan själv två mål med kort mellanrum kring halvtimmen. 2-0 sedan han fått en boll på djupet av Elias Friberg och kort därefter också trean.
– Vi gjorde en bra första halvlek där vi hela tiden låg rätt i positionerna och var giftiga i omställningsspelet, säger alnötränaren Håkan Hedin.
– Det här är en mix mellan P17 och bänkspelare från division 2-laget så vi har aldrig tränat ihop och det märktes under den första halvleken där också våra yngre spelare hade problem med det fysiska spelet, säger Timrås tränare Pelle Selander.

Om Timrå använde den första halvleken att spela ihop sig så funderade det bra I den andra tog man öveer markant men p g a långe Gustav Molins spel mellan Alnös stolpar tog det till den 71:a minuten innan Oliver Sundströms reducering var ett faktum.
Med tio minuter kvar kom Molin fel och sparkade ner Innocent Manzi så han dråsade i backen. Solklar straff och tur för mål-Molin att han slapp syna det röda kortet. Gustav Hägglund knaprade in ytterligare på Alnös försprång sedan han satt straffen.
Gästerna pressade nu på obönhörligt men då revanscherade sig Gustav Molin flera gånger om och det 15-åriga målvaktslöftet vägrade släppa in någon kvitteringsboll.
Det blev dock lite nerv på slutet när Molin tvingades utgå p g a skada men Joakim Wallin klev in från bänken, gjorde ett par räddningar och säkrade segern.
– Vi gick ner oss i andra, trodde nog att segern var klar efter 3-0 samtidigt som Timrå höjde sig och satte hård press på oss med sitt långa spel, sägerHåkan Hedin.
– Starkt att vi kunde jobba oss tillbaka in i matchen. Där betydde killarna från A-laget mycket för dom yngre och sett till den andra halvleken tycker jag nog att vi var värda poäng i den matchen men deras målvakt stoppade oss med några fantastiska parader. Målsättningen är annars att vårsäsongen får bli lite av lärotid för våra unga spelare, säger Pelle Selander.

Utöver målvakten Molin skall beröm utdelas lite extra till robuste Robin Nymo som gör två mål och passade till ett. Mittbackarna Noa Lind och Samuel Fisk höll emot bra i andra även om den senare åkte på dubbla tunnlar. 
I Timrå plussas det för kollektivet.

Läs mer:
• Alnö 2 segrare hemma mot Timrå 2 - Robin Nymo matchvinnare

Alnö IF 2 - IFK Timrå 2 3-2
2017-05-05 - 20:00 - Baldershovs IP Konstgräs
Målen: 1-0 Axel Karlsson (6)
2-0 Robin Nymo (31)
3-0 Robin Nymo (35)
3-1 Oliver Sundström (71)
3-2 Gustav Hägglund (80, straff).
Domare: Henoc Ekanga (skötte sig med den äran)
Publik: uppgift ej inrapporterad
Matchfakta

• Resultat, matchakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsfemman