Jesper Hellström slet hårt och framgångsrikt på Essviks mittfält. Jesper Hellström slet hårt och framgångsrikt på Essviks mittfält.

Essvik fortsätter att överraska alla utom sig själva – tredje raka segern kom mot Alnö

(2016-05-20)

Essvik fortsätter att vinna fotbollsmatcher.
Nu mot Alnö med uddamålet av fem.
Och till veckan är det Njurundaderby mot likaledes fullpoängaren Svartvik.
– Hoppas att du tippar emot oss då också, Det är bra tändvätska, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson som en pik till Lokalfotbollen som tippade Alnöseger och att Essvik skulle slåss i botten av serien i år.


Det blev borta hemma igen för Alnö när man mötte Essvik på Balders konstgräs då Släda IP:s naturgräs har en bit kvar att bli spelbar.
Det märktes från början att Alnös långa DM-match mot Sund med förlängning och straffar satt i benen. Gästerna var mycket piggare och kunde ta ledningen efter dryga kvarten sedan Peter Mackin nickskarvat ett inlägg till Marcus Sawert som fick öppet mål.
Alnö åstadkom inte mycket under den första halvleken men i den 42:a minuten kvitterade man. Essvik spelade fast sig och Henrik Gröning fick tag i bollen och spelade fram till Adm Johansson som nöp till direkt strax utanför straffområdet.
Trots den sena kvittering fick hemmalaget gå till pausvila i underläge.
Jesper Hellström lyfte in en frispark och efter kamp i luftrummet damp bollen ner hos Peter Mackin som inte tvekade utan sköt in Essviks psykologiska ledningsmål.
- Vi blev bolltittare där och det straffade sig, säger Alnös tränare Håkan Johansson.

Alnö repade dock mod i den andra och tog över det mesta av bollinnehavet medan Essvik backade hem, tätade till och satsade på omställningar.
Något direkt skönspel bjöd inte lagen på utan mycket "hafs och slafs".
Med åtta minuter kvar iscensatte Essvik en kontring som avslutades med att Philip Hagblom kunde sätta 1-3. Sista passet kom från Erik Martinsson men det var Peter Mackin och Jesper Hellström som låg bakom uppbyggnaden av anfallet.
I matchens sista självande sekunder reducerade Khalil Masri till 2-3 sedan Essviksmålvakten Niklas Pedro inte fått grepp om bollen utan taapade den.
Då återstod det så lite av spelet att det aldrig hann bli riktigt spännande.
– I dag var vi inte där över huvud taget.  Symboliskt nog fick jag stanna vid vägkanten efter matchen och hjälpa en av våra spelare att byta däck på hans bil som fått punktering. Det var faktiskt som hela laget hade pyspunka efter den senaste tiden digra matchande. Det är bara att bryta ihop och komma igen, säger Håkan Johansson.

Desto gladare miner var det i Essvikslägret.
– Vi hade flest chanser och vinner rättvist även om det som sagt inte var något skönspel. Men det är jävligt skönt att ha nio poäng efter tre omgångar. Inte många som trott på det, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson, och fortsätter:
– Hoppas att du tippar emot oss mot Svartvik också, Det är bra tändvätska, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson som en pik till Lokalfotbollen som tippade Alnöseger i den här matchen och att Essvik skulle slåss i botten av serien i år.

I Alnö kan samtliga bättre.
Jesper Hellströms slet som vanligt hårt på Essviks mittfält., vann och fördelade bollar. Mittbacken Alexander Grönvall var också till sin fördel och gjorde inte ett misstag under 90 minuter plus tillägg.

Läs även:
• Essvik klart bättre än Alnö på Baldershof

Matchfakta:
Alnö IF - Essviks AIF 2-3
2016-05-20 - 19:30 - Baldershovs konstgräs
0-1 Marcus Sawert (16)
1-1 Adam Johansson (42)
1-2 Peter Mackin (44)
1-3 Philip Hagblom (82)
2-3 Khalil Masri (90+2)
Domare: Ghaleb Rajab (klart bra)
Publik: 55 (plus en okänd äldre herre som kom och satt sig på Alnös avbytarbänk och vägrade flytta på sig!).

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat. Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.