Resultaten gick Alnös väg i omgång 18
-
Alnö tog åter ett rejält grepp om serieledningen i Medelpadsfyran igen och har nu sex poängs försprång i teten.
Samtidigt som man vann sin match klart mot Essvik, och fick revansch från vårens två tappade poäng, sumpade både IFK Sundsvall och Kovland poäng. Det var bara Stöde av dom jagande som tog full pott.
– Sakta i backarna. Det är många matcher kvar i vi tar inte ut någonting i förskott, säger en försiktig Pontus Melander, tränare för Alnö IF.

 

Matchen snabbt avgjord

Alnö fick bara oavgjort mot Essvik när lagen möttes i våras. En av få poängförluster i årets serie för det rödskrudade ö-laget.
Hemma på Släda idag var det inget snack. Redan efter tre minuters spel studsade bollen rätt och Robin Nordin kunde enkelt göra 1–0.
I den tionde minuten slog en essviksspelare ett felpass in i mitten och Jonathan Åhlin utnyttjade tillfället till ett hundra procent och så var det 2–0.
I mitten av halvleken kom även trean sedan Essvik ånyo missat i uppspelsfasen. Något som den här gången Anton Andersson Vidén tackade för.
– Inte den matchstart vi hade hoppats på att få, suckade Essvikstränaren Henri Sjödal.
Innan halvtimmen var det dags för 4–0 och att det inte var Essviks dag förstod man när Philip Lundqvists skott tog på en essvikare och ändrade riktning förbi en chanslös Michel Sjödal i målet.
– Alla fyra målen var oflyt men så är det när man ligger i botten. Man får ingenting gratis och allt går emot, säger Sjödal.

 

Sista timmen spelades bara av

Efter 4–0–målet dog intensiteten i matchen och den avslutande timmen spelades mer eller mindre av.
Robin Nordin satte 5–0 tio minuter in i andra innan Elias Staffansson tröstmålade för Essvik med knappt tjugo kvar att spela.
Essvik fick dock inte oavgjort i den andra halvleken för strax efter reduceringen satte Jonathan Åhlin sitt andra mål i matchen och spikade segersiffrorna till 6-1.
– Det var synd. Vi hade som målsättning av kryssa i den andra halvleken. Tycker ändå att vi jämnade ut matchen och skapade en tre–fyra bra lägen. Grabbarna skall ha beröm för att dom biter i och försöker spela boll trots den branta uppförsbacken. Vi räcker helt enkelt inte till rent fysiskt och gör lite för många misstag. Men killarna är under utbildning och kommer att vara redo och grymt revanschsugna i femman nästa år, säger Sjödal, som även ville berömma motståndartränaren.
– Hoppas att Pontus får gå upp i trean med Alnö. Det är han värd då han verkligen gör en kanonjobb därute.

 

Usel publiksiffra

Vad tyckte då Pontus Melander om matchen:
– Är nöjd med första halvtimmen. Då hade vi bra variation i spelet och gjorde också fyra av målen då. Den andra halvleken blev mer avslagen från vår sida, säger den populäre alnötränaren.
Marcus Vestin gjorde ett bra jobb på det centrala mittfälte, annars jämnt överlag i Alnö.
I Essvik var vänsterbacken Oskar Lövbom svårpasserad och på mitten slet målskytten Elias Staffansson bra mot övermakten.
Avslutningsvis publiksiffran. Fint fotbollsväder men ynka 38 på Släda IP. En alldeles för dålig siffra för en serieledare som spelar bra fotboll. Skärpning alnöbor!!!!


Till omgång 18
-

Alnö IF – Essviks AIF 6–1
2014-08-30 - 14:00 - Släda IP
1-0 Robin Nordin 3
2-0 Jonathan Åhlin 10 
3-0 Anton Andersson Vidén 23
4-0 Philip Lundqvist 29
5-0 Robin Nordin 54
5-1 Elias Staffansson 71
6-1 Jonathan Åhlin 73

Domare: Michael Lie, Sundsvall (bra, förde en bra dialog med spelarna)
Publik: 38
Matchfakta

Jonathan Åhlin svarade för två av Alnös fullträffar i 6-1-segern mot jumbon Essviks AIF. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.