Isabelle Saarinen satte Heffnersklubbans ledningsmål och gjorde en i övrigt galant insats. Isabelle Saarinen satte Heffnersklubbans ledningsmål och gjorde en i övrigt galant insats.

Heffnersklubbans BK effektivast i derbyt på Släda

(2016-06-02)

Inte heller Alnö kunde rå på Heffners-klubban när lagen derbyspelade på Släda.
Tack vare ett mål på vardera sidan om halvtidsvilan kunde gästerna vinna med 2-0.
– Vi är solida och svårforcerade bakåt och det ger oss en trygghet att veta att ett eller två mål framåt ofta räcker till seger, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.


Alnö och Heffnersklubban bjöd på en kampfylld derbymatch på ett soligt men ojämnt Släda IP.
Få målchanser och ställningskrig där serieledarna Heffnersklubban utnyttjade sina lägen bäst och kunde vinna med 2-0 tack vare ett mål på vardera sidan om halvtidsvilan.
0-1 kom i 44:e minuten, Emma Sjölén spelade in till Isabelle Saarinen som tog med sig bollen i farten och sköt sedan välplacerat i nät.
0-2 kom i den 48:e. På en välavvägd frispark från Amanda Hamrin nådde "Kicki" Wiklander högst och nickade in bollen ottagbart. "Kicki" som verkar vara i sitt livs målform och nätar i var och varannan match för tillfälligt.

Annars bestod matchen mest av närkamper och ställningskrig. Antalet målchanser var lätt räknade. Alnö hade en bra frispark i andra från Malin Gröning men Frida Forslund i HK-målet tänjde sig och svarade för en s k "TV-räddning".
– Vi är solida och svårforcerade bakåt och det ger oss en trygghet att veta att ett eller två mål framåt ofta räcker till seger. Vi höll t ex dom stången när dom tryckte på och jagade reducering i början av andra, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz och fortsätter:
– Underlaget gjorde att det inte blev så välspelat utan det blev en brunkig match.
– Vi inledde bägge halvlekarna på ett bra sätt men tappade sedan. Vi kan göra saker bättre och vi skall fortsätta träna på det. Men Jeffnersklubban spelade smart och vi hade svårt att komma åt dom, dom var verkligen duktiga på att stänga till bakåt, säger Alnötränaren Tony Tomley och fortsätter:
– Men tjejerna jobbar hårt i matcherna men vi har svårt att skapa farliga chanser framåt men det kommer att släppa. Det gäller bara att hitta en väg ur den formsvacka vi befinner oss i

Jämnt överlag i Alnö men kul att notera att Sanna Lööw var tillbaka påplanen efter den knäskada hon ådrog sig i vintras i MittMedia Cupen.
I Heffnersklubban stack målskyttarna ut lite extra och det inte bara tack vare målen. Isabelle slet extremt över stora ytor och vann bollar medan "Kicki" ofta ställde hemmaförsvaret på svåra prov.

Läs även:
• Heffnersklubban tog kommandot från start mot Alnö

Matchfakta:
Alnö IF - Heffnersklubbans BK 0-2
2016-06-02 - 19:00 - Släda IP
0-1 Isabelle Saarinen (44)
0-2 Kristina Wiklander (48)
Domare: Michael Lie (svarade för en bra insats)
Publik: 53

• Nyheter div 2 Mellersta Norrland

• Så spelas premiäromgången av division 2 Mellersta Norrland