Nebil Beyan kvitterade Luckstas ledning och säkrade Alnöpoäng. Nebil Beyan kvitterade Luckstas ledning och säkrade Alnöpoäng.

Kryss i årspremiären på Släda IP

(2016-06-07)

Alnö och Lucksta kryssade på säsongens första division 4-match på SlädaIP.
– En fartfylld, tuff och fair drabbning där lagen hade övertag olika perioder var i matchen, säger Alnös tränare Håkan Johansson.


För första gången i år kunde Alnö bjuda på division 4-fotboll hemma på Släda IP.
Gästande Lucksta inledde i ett högt tempo och lade beslag på taktpinnen första halvan av första halvlek och hade flera bud på ett ledningsmål.
Inga mål då men när spelet väl jämnade ut sig kom gästernas 0-1. Lucksta sågade sig fram och efter ett par väggpass fick  Martin Drugge Eriksson chansen från nära håll i minut 36.

I den andra var det hemmalaget som dirigerade det mesta av skeendet på planen och tog allt mer löpningar medan Lucksta trycktes ner i planen och fick lyfta långt från den egna backlinjen.
Om Lucksta vann dom flesta närkamperna och andrabollar i första var det nu omvänt.
En kvart in i andra kom kvitteringen. Efter en hörna blev det en hel del kamp inne i straffområdet och när bollen hamnade framför fötterna på Nebil Beyan tryckte han in bollen från nära håll.

Alnö fortsatte ha kommandot en tiominutersperiod med gästernas kontringar blev allt farligare och sista kvarten blev spelmässigt jämn där båda lagen jagade ett segermål. Men bra försvars- och målvaktsspel såg till att 1-1 stod sig matchtiden ut. Närmast ett segermål var Hakimi Rouass men då svarade hemmakeepern Joakim Grannas för en strålande räddning.
– En fartfylld, tuff och fair drabbning där lagen hade övertag ollka perioder var. Kul att se vår löpvillighet och att vi klev dit i närkamperna, säger Alnös tränare Håkan Johansson, och fortsätter:
– Oavgjort var väl rättvist men borde ett lag vunnit så var det vi, vi hade några fler chanser än dom, säger Alnötränaren.
– Vi började matchen bra och avslutningen var okey men däremellan var det endålig insats från vår sida utan koncentration i passningsspelet. Första halvtimmen av andra föll vi ihop totalt och då var Alnö mycket bättre än oss. Trots allt så skapar vi många chanser men vi måste bli bättre på att förvalta dom, säger Luckstas tränare Tommy Lerstrand..

Alnö gjorde en bra laginsats men en extra laxmacka till trion Rasmus Nilsson, Adrian Yman och Nebil Beyan.
Luckstas mest framträdande var stabile målvakten Martin Ålin och starke anfallsinhopparen Dennis Moberg, som åter var pigg efter sin förkylning.

Läs även:
• Alnö får fortsätta jaga seger efter 1-1 mot Lucksta

Matchfakta:
Alnö IF - Lucksta IF 1-1
2016-06-07 - 19:00 - Släda IP
0-1 Martin Drugge Eriksson 35
1-1 Nebil Beyan 60
Domare: Jonas Hägglund, Arnäsvall (ojämn bedömningsnivå)
Publik: 37

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.