Adam Johansson kvitterade för Alnö med en straff i x-et. Adam Johansson kvitterade för Alnö med en straff i x-et.

Matfors tappade ännu en ledning på slutet – Alnö kvitterade på straff

(2016-06-11)

Matfors var på väg mot en ny seger sedan man vänt 0-1-till ledning.
Då kvitterade Alnö hemma på Släda men med nio minuter kvar, på en straff i krysset av Adam Johansson.

– Vi gör en av våra sämre matcher i år men jag trodde ändå att vi skulle lyckas kämpa hem segern efter det att vi gjorde 2-1. Men Alnö var bra så 2-2 är inte så mycket att säga om, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.

Två lag som har som målsättning att lyfta i tabellen möttes på Släda IP under lördagseftermiddagens uppskjutna match från omgång 5, Alnö och Matfors.
Matchen blev aldrig någon skönhetsupplevelse utan bjöd mestadels på överraskande lojt spel.
– Vi har haft två urladdningar på raken mot Svartvik och IFK Sundsvall och kanske satt dom i, funderar Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.
– Vi har inte riktigt samma energi, aggressivitet och löpvilja i dagens match som vi visade i tisdags mot Lucksta, säger Alnötränaren Håkan Johansson.

Hemmalaget tog en tidig ledningen sedan Alexander Vilminko Svensson tajmat en löpning perfekt mot den främre stolpen på en hörna slagen av Bakary Njie och skarvnickade in 1-0.
Alnö har fortsättningsvis mest boll och man kommer ofta runt på kanterna men bolltempot är för lågt för att lyckas luckra upp Matforsförsvaret.
I den 20:e minuten kommer kvitteringen. Gästerna bröt ett anfall och ställde om snabbt med en lång boll. Jimmy Söderberg fick tag i den och klackade fram den till Philip Forsberg som tog med sig bollen i farten och placerade den sedan utom räckhåll för Joakim Grannas i Alnömålet.
Så mycket mer skapas inte under den första halvleken utan 1-1 står sig.

I den andra halvleken är det gästerna som får en bra start. Efter fem minuter går Jesper Nilsson-Böös upp i en luftduell med Grannas. Alnökeepern får inte riktigt grepp om bollen utan den dimper ner framför fötterna på Jimmy Söderberg som inte kan undgå att ge Matfors ledningen.
Matfors ser ut att vara på väg att ta sin andra seger men så många gånger tidigare i år så tappar man den på slutet. I 81:a minuten river Matforsförsvaret ned den hårt arbetande inhopparen Khalil Masri innanför straffområdet. Adam Johansson förvaltar straffen med en välplacerad boll i vänstra krysset och fastställer slutresultatet till 2-2.
– Vi gör en av våra sämre matcher i år och det var glest i försvaret idag men jag trodde ändå att vi skulle lyckas kämpa hem segern efter det att vi gjorde 2-1. Men Alnö var bra så 2-2 är inte så mycket att säga om, säger Patrik Jonsson.
– Jag tror att båda lagen går hem från denna match och vet att dom kan prestera bra mycket bättre. Vi var inte tillräckligt vassa i våra löpningar och skapade därigenom inte så många chanser, säger Håkan Johansson.

Kantspelaren Bakary Njie bäst i Alnö denna dag medan alla kan bättre överlag i Matfors.

Läs även:
• Ny match utan seger för Alnö efter 2-2 hemma

Matchfakta:
Alnö IF - Matfors IF 2-2
2016-06-11 - 15:00 - Släda IP (uppskjuten från 2016-05-27, omgång 5)
1-0 Alexander Vilminko Svensson (9)
1-1 Philip Forsberg (20)
1-2 Jimmy Söderberg (50)
2-2 Adam Johansson (straff, 81)
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 40

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.