Hattrick av skytteligaledaren Anton Andersson Vidén när Alnö 5-0-vann
-
Anton Andersson Vidén fortsätter att spotta in mål för sitt Alnö. Mot Medskogs blev det ett hattrick i 5–0–matchen och anfallaren har nu gjort elva mål på nio omgångar och leder givetvis skytteligan i fyran.
– Och ändå brände han en hel del lägen idag, säger hans tränare Pontus Melander med glimten i ögat.


Medskogs backade hem

Alnö inledde med rejält bollinnehav men hade svårt att skapa något mot Medskogs som backade hem och täppte till ytorna.
– Det tog en 25 minuter innan vi ryckte upp oss, säger Alnötränaren Pontus Melander.
I samband med uppryckningen var skytteligaledaren Anton Andersson Vidén framme och hotade men fick kamma sitt långa hår noll då Anton Stadling i Medskogsmålet räddade hans friläge.
Efter en halvtimme lyckades Per Axelsson med en tunnel innan han slog in ett inlägg som "Målhungrige Anton" satte pannan till och den här gången var det bara för Stadling att kröka rygg.
– Det var frispark till oss i momenten innan och sedan tappade vi bort markeringen på deras spelare totalt, säger Medskogstränaren Jerry Nerén bistert.


Anton åter i huvudrollen

Bara två minuter senare var det åter dags för Anton Andersson Vidén att ikläda sig huvudrollen bokstavligt talat. Inlägg från kanten, nick och mål. Målen var snarlika och skillnaden var väl bara att bollen kom in från andra kanten och passningsläggare var andre broder Axelsson, Joakim.
Alnö fortsatte sedan dominera både före och efter pausvilan men hade svårt att tränga igenom och dom gånger man gjorde det brändes det.
Medskogs då? Bra defensiv, dock på bekostnad av offensvien som i stort sett var obefintlig.
Det var först i den 68:e minuten som Alnö fick tillökning. Filip Lundqvist provade skott och fick på en rejäl träff. Riktingen var väl sisådär men det var hårt och träffade Johan Hammarströms huvud – och in i mål.
– Sånna där mål finns bara inte, suckade Nerén, som valde att gå "all-in" och gick ner på trebackslinje i ett sista desperat försök att få med sig nåt från Släda.


Orgie i missade målchanser

Det gick dock inte alls. Alnö fick öppet hav att anfalla på men hur man än försökte var det lögn att få in en fjärde boll.
Havet blev ännu öppnare i den 78:e minuten då Mattias Nilsson fick syna det röda kortet efter en vårdslös tackling på Johan Hammarström.
– Det var en orgie i missade målchanser, säger Melander och skakade på huvudet.
Med tre minuter kvar var dock missandet över då en av dom värsta målsumparna, Patrik Kerttu, bröt in från kanten och när hans boll hittade nätet bröt ett måljubel ut i klass med att en en VM-final avgjorts.


5-0 på övertid

På övertid rammade sedan Robin Nordin stolpen men Andersson Vidén höll sig framme och slog in 5–0 i tomt mål. AAV:s elfte mål i serien.
– En gedigen laginsats idag. Bra försvarsspel då vi knappt släppte till något men framåt borde vi gjort några mål till med tanke på alla chanserna, säger Pontus Melander.
Mittbacken Erik Broman, Philip Lundqvist på innermittfältet och hattrickmålskytten Anton Andersson Vidén i anfallet var trion som stack ut extra i Alnö.
– Och ändå brände han en hel del lägen idag, säger hans tränare Pontus Melander med glimten i ögat.


"Alnö inte lika bra som Stöde och IFK Sundsvall"

Medskogs hade inte så mycket att hämta denna gång. Motståndet var för bra.
– Tycker ändå att inte Alnö var lika bra som Stöde och IFK Sundsvall. Hade förväntat mig att dom skulle vara bättre, säger Jerry Nerén.
– Idag var det bara "KG" (Kristofer Granholm) som var över 21 år och med tanke på det tycker jag att vi ändå stod upp bra innan det rasade på slutet, fortsätter Nerén.
Anton Stadling räddade Medskogs från många baklängesmål på slutet och bra var också högerbacken Carl Normelli och mittbacken Alex Forsberg som fick slita ont men gjorde det bra.

 

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 9

Alnö IF – Medskogsbrons BK 5–0
2014-06-16 - 19:00 - Släda IP
1-0 Anton Andersson Vidén 30
2-0 Anton Andersson Vidén 32
3-0 Johan Hammarström 68 
4-0 Patrik Kerttu 87
5-0 Anton Andersson Vidén 90+2
Utvisning Medskogs: Mattias Nilsson 78
Domare: Anton Öström, Sundsvall
Publik: 43
Matchfakta

Hattrick av skytteligaledaren Anton Andersson Vidén.