Viktor Martians firspark höll världsklass. Viktor Martians firspark höll världsklass.

Torpshammars IF vann på Släda IP – Viktor Martians frispark höll världsklass

(2017-05-30)
Torpshammar vann borta mot Alnö.
När matchen stod och vägde skickade gästernas Viktor Martian in en frisparksprojektil.
– Vet inte om grabbarna spelade "sten, sax, påse" om vem som skulle lägga frisparken men det blev inget dåligt val, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom efter 3-1-segern.


Alnö IF fick äntligen ta sin hemmaplan Släda IP i besittning och premiärgäster var nykomlingarna Torpshammar.
Duggregnet gjorde att planen blev svårbemästad men spelarna hanterade det hala underlaget på ett bra sätt, tempot var högt och det blev även några fräna närkamper.
Spelmässigt var det ganska jämnt under den första halvleken. Alnö hade några fina anfall men Torpshammars försvarsspelare agerade följsamt och redde ut det mesta innan det blev riktigt farligt. Närmast hemmalaget kom en nätkänning var ett skott som smet precis utanför krysset.
I slutet av halvleken skulle en Alnöspelare ändå hitta målet. Tyvärr sitt eget... Viktor Martian slog ett hårt inspel som Robert Karlsson skulle rensa undan men det bar sig inte bättre än att han fick en felträff och bollen for in i eget mål.
– Tycker att vi borde haft ledningen efter första sett till spel och chanser. Istället får vi gå till pausvila efter ett oturligt självmål, säger Alnötränaren Mikael Kotermajer.

Alnö hade en fin chans till kvittering tidigt i andra men nicken gick utom.
Istället ökade Torpshammar på till 0-2. Ali Al-Rawi matade Viktor Martian med en fin djupledsboll och hans skott touchade en Alnöförvarare och ställer Kevin Källström i målet.
Därefter hade gästerna bud på 0-3 men istället kom ett ödestigert felpass och Robin Nymo kunde driva in i straffområdet och i höjd med straffpunkten begrava bollen lågt till vänster om Torpmålvakten Mattias Wikholm.
Efter reduceringen satte Alnö allt på ett kort och flyttade upp sitt manskap i jakten på en kvittering.
– Vi fick till ett rejält tryck på dom och ett tag tror jag dom hade hela sitt lag inne i straffområdet. Vi hade ett par nickar som strök stolparna och ribban och jag tycker nog att vi borde kunnat satt något av dom lägena vi skapade, sägeer Mikael Kotermajer.

Med lite drygt 20 minuter kvar kom avgörandet. Alnömålvakten Kevin Källström rullade ut bollen mitt i gapet på en bortaspelarre och en hemmaförsvarare tvingades till ruff för att rädda situationen. Frispark rakt framför målet, ca. 22 meter. Efter att ha spelat "sten, sax, påse" klev Viktor Martian fram och med både precision och kraft sköt han in bollen via stolpen.
– Vi har flera bra frisparksskyttar och det var väl lite diskussion om vem som skulle ta den. Nu blev det Viktor vilket visade sig vara ett bra beslut, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Något mer matnyttigt hände inte sista tio. Alnö var slagna och Torpshammar bevakade bara sin ledning.
– Vi hade flytet att få första målet och våra övriga två mål kom i psykologiska lägen. Den första halvleken var spelmässigt bättre från båda lagen medan det i den andra blev mer rakare spel utan tanke bakom. Lite mer tjongboll, säger Bert-Ove Blom.
– Skönt med två segrar i ryggen inför derbyt mot Ljunga/Fränsta på fredag, konstaterar Blom och längtar redan till fredag.
– Vi har marginalerna emot oss något enormt just nu. Bollen studsar inte vår väg minst sagt. Idag bjuder vi på två mål samtidigt som vi inte sätter våra chanser. Spelmässigt var det bara Alnö i andra men vi fick inte ut så mycket av det, säger en besviken Mikael Kotermajeer.

Inhopparen Måns LInd skall ha plus för sitt slit på Alnös mittfält medan Alexander Wilminko Svensson var drivande i anfallet.
Viktor Martian låg bakom samtliga tre Torpmål och visade sin klass emellanåt när han blixtrade till, inte minst på frisparken till 1-3 som var nästintill världsklass.
Rikard Vikberg i anfallet och Patrik Högdahl på mitten bidrog också starkt till segern.

Alnö IF - Torpshammars IF 1-3
2017-05-30 - 19:00 - Släda IP
0-1 självmål (44)
0-2 Viktor Martian (48)
1-2 Robin Nymo (56)
1-3 Viktor Martian (68).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (bra insats, var konsekvent och höll en hög toleransnivå).
Publik: 45
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsallsvenskan