Marcus Sawert var en av Essviks två 21-åriga målskyttar mot Östavall. Marcus Sawert var en av Essviks två 21-åriga målskyttar mot Östavall.

Framgång föder framgång – Femte raka segern för Essvik

(2016-06-21)

Essvik vann toppmatchen mot Östavall och är nu ny tvåa i Medelpadsallsvenskan efter Njurundakollegan Svartvik.
– Östavall var det spelförande laget men våra omställningar var giftiga men den här matchen hade kunnat sluta hur som helst egentligen, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.


Essvik fortsätter att överraska och att devisen "framgång föder framgång" är det grönvita ett levande bevis på. Ikväll vann man toppmatchen mot Östavall med 2-1 och tig sin femte raka seger.
1-0 kom efter timman spelad genom svårstavade Ahmed Abdelwahab och på övertid satte Marcus Sawert 2-0. Då hjälpte det inte att Yaroslav Voloshin reducerade på straff precis innan slutsignalen.
– Östavall var det spelförande laget men våra omställningar var giftiga men den här matchen hade kunnat sluta hur som helst egentligen, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson, och fortsätter:
– Men en blomma till vår målvakt Oskar Lindberg som gjorde en reflexräddning på en närnick i den första halvleken, säger Essvikstränaren tacksamt.
– Det var Niclas Möllhagen som nickade direkt på honom men visst var det en bra räddning. Vi hade dessutom två stolpskott, ett i vardera halvleken så jag tycker nog att vi borde fått med oss en poäng hem i alla fall, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund.
Det är med andra ord dubbelt Njurunda i topp av tabellen då Svartvik vann sin match uppe på Hemmanet med 3-0 mot Alnö.

Läs även:
• Essvik fortsätter att vinna - har nu fem raka segrar

Matchfakta:
Essviks AIF - Östavalls IF 2-1
2016-06-21 - 19:00 - Essviksvallen
1-0 Ahmed Abdelwahab (59)
2-0 Marcus Sawert (90+1)
2-1 Yaroslav Voloshin (straff, 90+2)
Domare: Ghaleb Rajab
Publik: officiell publiksiffra ej inrapporterad

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.