Robert Dückhow gjorde två av dom sju målen när Essvik 2 som första lag vann över Timrå 2. Skål! Robert Dückhow gjorde två av dom sju målen när Essvik 2 som första lag vann över Timrå 2. Skål!

IFK Timrå 2:s första torsk blev en stor
(2014-08-25)
Tio matcher lång blev IFK Timrå 2:s svit på obesegrade matcher.
På Essviksvallen tog den slut, och då rejält, då hemmalaget vann med hela 7–1.
– Vi hade bra koll på dom efter 2-0. Resultatet speglade inte direkt matchbilden men Timrå var lite väl passiva inne i sitt straffområde och sedan hade väl deras målvakt inte sin bästa dag mellan stolparna, säger Essvikstränaren Peter Sawert.
Essvik kom till spel med en varierat lag. Då flera av andralagets normalt ordinarie spelare åkte upp till Östavall för att fylla på A-laget i fredagens div. IV-match kunde dessa rent regelmässigt inte deltaga mot Timrå utan det blev ett hopkok av dom div. IV-spelare som inte kunde vara med på resan västerut, ett par avdankade veteraner samt uppflyttade pojklagsspelare, bl a 13-årige Milian Dahlgren. Gamle måltjuven Fredrik "Figge" Dahlgrens son visade att ättelägget ärvt känslan för vart målet är beläget och var också den som avslutade dagens målskjutande.
Timrå kom till spel med bara två avbytare och har under sommaren släppt upp några spelare till A-laget. Något som givetvis påverkat spelstandarden i division 6-laget.
– Hade vi sluppit "låna ut" spelare spelare till division 3–laget hade vi fortsatt vinna, säger Timråtränaren Ronald Wihlborg tvärsäkert.
– Det var skönt att vinna då vi hade två förluster mot Timrå 2 redan i år. Trodde faktiskt inte på förhand att vi skulle vinna idag men när man minst anar det så sitter alla puzzelbitarna på plats, säger Sawert och skrattar.
– Vi gjorde trots siffrorna en bra match men Essvik var bättre och vann rättvist, inte tu tal om det. Men vi sumpade en hel del lägen och borde kanske gjort fyra mål och samtidigt inte bjudit på så många bakåt, säger Wihlborg.
Ungtupparna Casper Pedro, målvakt, Tesfalidet Elias, båda födda 1999, och nämnde anfallaren Milian Dahlgren, fräck och företagsam och född 2000, var Essviks grädde på moset. Plus även till "åldermannen" Robert Dückhow som satte två av fullträffarna.
Yttermittfältaren Tayser Shiqwara var tillsammans med inopparen Albin Norlander på innermitt Timrås starkaste kort.

Till omgång 11
-

Essviks AIF 2 – IFK Timrå 2 7–1
2014-08-25 - 18:00 - Essviksvallen
’1-0 Adam Sawert 21
2-0 Robert Dückhow 26
3-0 Simon Brynielsson 37
4-0 Tesfalidet Elias 40
5-0 Simon Brynielsson 47
5-1 Albin Norlander 71
6-1 Robert Dückhow 77
7-1 Milian Dahlgren 83
Utvisning Timrå 2: Nicklas Fors 91

Domare: Roger Backlund, Sundsvall (höll en bra, jämn och hög nivå)
Publik: 46
Matchfakta