Niclas Möllhagen satte första derbymålet snyggt med ett distansskott. Niclas Möllhagen satte första derbymålet snyggt med ett distansskott.

Östavall vann ett fränt västraderby mot Fränsta och leder fortfarande fyran

(2016-05-27)

Det small en hel del kring benskydden i västraderbyt mellan Fränsta och Östavall.
Det hindrade inte ÖIF att ta sin femte raka seger i årets Medelpadsallsvenska.
– Inget skönspel men vi är stabila bakåt och gör tre mål framåt så jag är nöjd, säger Östavalls spelande tränare Jonas Vestring
.

På ett grönt men lite gropigt och trångt Erikshof tog Fränsta emot för sitt andra derby på raken. Förutsättningarna var att hemmalaget kom till spel med fyra raka förluster och jumboplats medan Östavall hade fyra raka segrar och serieledning.
Men i ett derby av den här digniteten finns inga givna förutsättningar. Det har visat sig genom åren.
Men det hade nog krävts ett ledningsmål för Fränsta för att ha bringat spänningen i den här matchen. Istället satte Niiclas Möllhagen ett distansskott som satt högt bakom Vitalii Maksymiak redan efter åtta minuter. När det gått en kvart satsade Ångelånet Taylor Wallace obehärskat i en närkamp med dobbarna före och fick ta en tidig dusch.
Redan då vägde vågskålen kraftig över i Östavalls favör.
När sedan Yaroslav Voloshin vräkte in 0-2 på volley efter Andreas Wikströms förarbete kändes matchen avgjord.

Resten av speltiden bestod till stora delar av fräna närkamper och lite konstuktivt spel men där Östavall kontrollerade händelserna och aldrig släppte till några farligheter bakåt. Då var det snarare så att Östavall låg närmare en utökning. Så skedde också i matchens slutminuter då Jesper Andersson löpte sig fri och chippade bollen över den utrusande Maksymiak.
– Något skönspel bjöds det inte direkt på. Vi kanske kunde ha gjort ett par mål till men samtidigt så släpppte vi knappt till något bakåt. Tror dom bare hade ett par avswlut på hela matchen, säger Östavalls spelande tränare Jonas Vestring.

"Hockeyliraren" Niclas Möllhagen var hård, oöm och företagsam framåt medan fyrbackslinjen med Jonas Axelsson, Jonas Vestring, Magnus Rimeslåtten och Pär Malmberg var drypsäkra bakåt.
Segern betyder fortsatt tätplats för Östavall medan västrakollegan Fränsta fortfarande är enda laget i fyran som är utan någon inspelad poäng ännu.

Matchfakta:
Fränsta IK - Östavalls IF 0-3
2016-05-27 - 19:00 - Erikshof
0-1 Niclas Möllhagen (8)
0-2 Yaroslav Voloshin (30)
0-3 Jesper Andersson  (89)
Utvisning Fränsta: Taylor Wallace (15)
Domare: Anton Grönlund (släppte iväg det lite för långt)
Publik: 130

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat. Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.