Fränsta IK till Medelpadsallsvenskan
-
Inför den sista omgången var förutsättningarna att Fränsta och Ljustorp stod på lika många poäng men med plus för dom förstnämnda som hade bättre målskillnad.
Det visade sig dock spela mindre roll och det blev aldrig någon nerv på Myggvallen. Ånge 2 spottade nämligen in mål i Ljustorp och sammaledes gjorde Fränsta mot Alnö 2. Redan efter 33 minuter ledde hemmalaget med 6–0 efter en rejäl urladdning.
Den resterande timmen slöt 1–1 och var mer varit en väntan på att få jubla i högan sky för uppflyttningen till division 4 tillsammans med Sidsjö-Böle än fokus på själva matchen.
– Vi körde plattan i botten redan från början och fick också utdelning. I den andra halvleken lät jag alla på bänken få komma in och lira, säger tränaren Marco Padellaro, och fortsätter:
– Vi hade uppflyttning som intern målsättning inom gruppen och vi visade också dom andra lagen att vi kunde klara av det. Nu skall vi på restaurang och fira med mat och dryck, säger en smått euforisk Fränstatränare.
(väntar på återkoppling från Alnös ledare)

Fränsta IK – Alnö IF 2 7–1
2014-09-28 - 16:00 - Myggvallen
1-0 Kent Larsson 12
2-0 Daniel Sandvik 20
3-0 Kent Larsson 22
4-0 Kent Larsson 29
5-0 Andreas Modén 31
6-0 Henrik Larsson 33
6-1 Måns Lind (straff) 57
7-1 Andreas Modén (straff) 68

Domare: Per Pålsson, Timrå
Publik: 50
Matchfakta

Kent Larsson klev fram och visade vägen med sina tre mål när Fränsta säkrade avancemanget till fyran. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.se.