Sebastian Röding satte ett av dom grönas mål mot dom blå. Sebastian Röding satte ett av dom grönas mål mot dom blå.

Essvik tog fjärde raka bortasegern

(2016-06-07)

Mycket fokus lades på domaren när Essvik vann borta mot Fränsta på Myggvallen.
– Vi vinner en fysisk och mindre välspelad match helt rättvist och var det lag som lade mindre vikt på domaren, säger tränaren Fredrik Martinsson.


För första gången i år kumde Fränsta spela sin hemmamatch på Myggvlallen. Men det blev ingen munter tillställning för hemmalaget.
– Det är fördjälvligt att en domare skall få förstöra en hel match. Jag har tidigare bett om att få slippa den här domaren men som tack för det fick vi honom igen. Antar att min skrivelse hamnade i papperskorgen på förbundet. Jag vet inte om han har någonting emot Fränsta IK men det var inga domslut som vi fick med oss, dundrar lagledaren Peter Modén.
– Jodå, vi fick t ex ett ett klockrent mål bortdömt. Christian "Chippen" Isaksson fick en törn samtidigt som han sköt ett hårt skott från 20 meter. Skottet gick i mål men precis när bollen passerade deras målvakt blåste han frispark för oss. Därefter sprang han ner till sin linjeman och kollade läget innan han dömde bort målet. Vad nu den assisterande hade med det att göra, frågar sig Essviks tränare Fredrik Martinsson.

Det var en irritterad stämningpå planen mest hela tiden och fokus riktades mer åt domartrions håll än åt själva spelet. Förkastligt naturligtvis. Om domaren har en dålig dag kanske man skall försöka hjälpa istället för att stjälpa? Men jag var själv inte på plats utan tagit del av rapporter från spelare, ledare och publik som befann sig på Myggvallen.

Det spelades stundom lite fotboll också och mest och bäst av gästande Essvik som i den trettonde minuten tog ledningen genom Peter Mackin.
Innan klockan tickat upp till den första minuten av den andra halvleken ökade Sebastian Röding på till 2-0.
"Chippen" Isaksson fick sedan sitt mål annulerat enligt ovan innan hemmalaget långt in på övertid fick till ett tröstmål genom Selwan Al Jaberi.
– Vi vinner en fysisk och mindre välspelad match helt rättvist och har nu fyra raka segrar på bortaplan. Vi var också det lag som lade mindre vikt på domaren, något jag tror var till vår fördel, säger Fredrik Martinsson.
– Tacka fan för det. Domaren har ju spelat med Essvik och verkade vara kompis med hela bunten, säger en Fränstaspelare som vill vara anonym.

Läs även:
• Essvik obesegrade på bortaplan - nu fyra raka segrar borta

Matchfakta:
Fränsta IK - Essviks AIF 1-2
2016-06-07 - 19:00 - Myggvallen
0-1 Peter Mackin (13)
0-2 Sebastian Röding (46)
1-2 Selwan Al Jaberi (90+2)
Utvisning Fränsta: Utvisning Filip Filipovic (85)
Domare: Anton Grönlund (inte helt objektiv och svajig, kan mycket bättre)
Publik: 0

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.