Andreas Modén - IFK Sundsvall 2 5–3
-
IFK Sundsvall 2 släppte in två raska mål borta mot Fränsta och sedan var den dagen förstörd även om resten av matchen blev jämn.
Skillnaden mellan lagen var en spelare.
– Det var Andreas Modén som var skillnaden mellan lagen. Hur många mål gjorde han? Fyra?, frågade sig IFK-tränaren Fredrik Allgren.


IFK kvar i omklädningsrummet?

När domaren Anton Öström blåste igång matchen på Myggvallen verkade det som om IFK-spelarna satt kvar i omklädningsrummet.
Andreas Modén sprang enkelt igenom på en långboll efter sex minuter och nätade bakom veterankeepern Anders Aspenrud, som gjorde debut i IFK-målet fyllda drygt 50.
Det tog inte ens minut förrän han fick vittja nätet ännu en gång. Jerry Backlund sköt först i stolpen men Modén följde upp och tryckte in returen. Och mer skulle komma under matchen från "Modde"...
Därefter kom IFK-spelarna "ut ur omklädningsrummet" och började göra lite motstånd.
Man kunde dock inte hindra hemmalaget från att göra ett tredje mål i halvleken när Christian Wilhsson jobbade in en hörna i gröten framför mål.
– Vi ägde hela den första halvleken. Vi försökte spela boll medan IFK bara sökte långt bakom vår backlinje, säger Fränstas tränare Marco Padellaro.
– Vet inte vad det är med grabbarna. Dom verkar jätterädda för att slå bort en passning och uppträder spänt. Men sedan vi släppt in ett par bollar vågar vi spela ut för då har vi ingenting att förlora verkar det som, säger Fredrik Allgren, en brydd IFK-tränare.


Två till av "Modde"

Den andra halvleken blev IFK:s – och Andreas Modéns.
IFK tog tag i spelet, skapade chanser och fick också till två reduceringsbollar via Casper Engstrand och Rasmus Kile.
Nu blev det lite nerv i matchen men det blev bara för en kort stund för bara tre minuter efter 3-2-målet sprang Modén ifrån IFK-försvaret och prickade in 4–2.
Hemmalaget var sedan suget på ett femte mål vilket gjorde att man gick bort sig och gav IFK ett två-mot-en-läge som Andreas Dahlström avslutade behärskat.
Ny nerv?
Nja, IFK jagade en kvittering men lyckades inte få till någonting högkaratigt utan istället kunde Andreas Modén löpa sig fri ännu en gång och från högerinnerposition vräkte han upp ett vinkelskott vid den hitre stolpen.
– Vi gör en kanonhalvlek i andra och spelar ut dom men vad hjälpte det när dom har Modén. Vi sade ändå före matchen att vi skulle ha koll på honom och det var också "Modde" som var skillnaden mellan lagen. Hur många mål gjorde han? Tre? Fyra?, frågade sig IFK-tränaren Fredrik Allgren.
Jo, det sistnämnda...
– Vi tappade lite i andra. Som vanligt är jag benägen att säga. Vet inte om det beror på orken trots att vi har tränat bra, säger Padellaro, som naturligtvis var mest nöjd med sin fyramålsskytt.
I ett IFK, som vägde lite lätt, får innermittfältarna Emil Ulin och Michael Fredriksson godkänt och försökte få igång lite driv i sitt lag.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 10

Fränsta IK – IFK Sundsvall 2 5–3 
2014-06-25 - 19:00 - Myggvallen
1-0 Andreas Modén 6
2-0 Andreas Modén 7
3-0 Christian Wilhson 39
3-1 Casper Engstrand 62
3-2 Rasmus Kile 74
4-2 Andreas Modén 77
4-3 Andreas Dahlström 80
5-3 Andreas Modén 87
Domare: Anton Öström, Sundsvall
Publik: 62
Matchfakta

Andreas Modén var tungan på vågen när Fränsta besegrade gästande IFK Sundsvall 2 med 5-3. "Modde" prickade egenhändigt in fyra av dom fem fullträffarna.