Frida Poromaa är inte bara en bra skidåkare. Hon kan göra mål i fotboll också. Frida Poromaa är inte bara en bra skidåkare. Hon kan göra mål i fotboll också.

Frida Poromaa dubbel målskytt när Fränsta 2-0-vann mot Selånger 3

(2017-06-22)
Fränsta tog ledningen direkt i andra halvlek mot gästande Selånger 3 genom Frida Poromaa.
Frida ökade sedan på med ett 30-meters skott och fastsällde segern till 2-0.
– Idag var det vår styrka som fällde avgörandet, säger Fränstas tränare Peter Larsson.


Fränsta tog emot ett änny yngre Selånger 3 än normalt och det blev en match av skiftande karaktär. Det blev en hel del kamp och "flipper" ibland men stundom även riktigt fina kombinationer. Hemmatjejerna var starkade i duellspelet men även om det fattades en hel de kilo hos gästerna klev man inte undan i närkamperna.
Efter en mållös första halvlek fick hemmalaget en smakstart då skidåkardottern Frida Poromaa (pappa heter Larry och var samtida med Gunde Svahn, Thomas Wassberg m fl) slog in en målvaktsretur efter inlägg från Linda Bortan redan i den första minuten.

Kvarten senare laddade Frida bössan från 30 meter då hon mötte en rullande boll som sedan seglade över en snopen Olivia Wallner. Olivia som annars gjorde en bra match och höll siffrorna nrer och såg till att FIK fick nöja sig med en tvåmålsseger.
– Damtrean är en bra "se och lära serie" med båda unga tjejer och mer rutonerade damer. Idag var det vår styrka som fällde avgörandet, säger Fränstas tränare Peter Larsson.
– Fränsta visade bättre vilja och inställning och vann rättvist, sammanfattar Selångertränaren Henrik Ytterström, som tvingades använda sig avtjejer födda -03 då andralaget "lånat" spelare till sitt division 2-lag

I Fränsta fastnade vi för ytterbackarna Natalie Larsson och Alva Cederlöf. Men bäst på planen var tvåmålsskytten Frida Poromaa som kombinerar målfarlighet med lungor och flås.
Målvakten Olivia Wallner redan nämnd och omnämnade även till dom inlånade 02-orna Emelie Norberg och Tilda Wärulf.

Fränsta IK - Selånger FK 3 2-0
2017-06-22 - 19:00 -  Myggvallen
1-0 Frida Poromaa (46)
2-0 Frida Poromaa (59)
Domare: Erik Zimmerman (mycket bra, lade en jämn nivå från start)
Publik: 64
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher
•  Nyheter Damtrean