Callum Patton och Jonas Sjöberg var som vanligt tongivande i Östavalls IF. Foto: Sten-Ingvar Fredlund, Östavalls IF.

Enkel Östavallsseger mot håglöst Granlo
-
Östavall tog en kassaskåpsssäker 4–0–seger på Härevallen i Indal mot ett håglöst Granlo BK efter två mål i vardera halvleken.
– Vi kontrollerade matchen från start och det var bara en tidsfråga innan vi skulle få hål på dom. Ändå gör vi ingen bra insats då vi hade alldeles för hög felprocent på mitten, säger Östavalls tränare Jens Östlund.


Revansch för Sjöberg & Patton

Östavall har gått bra i höst och anlände Härevallen i Indal med sex segrar i bagaget på dom senaste sju seriematcherna.
Granlo vann den viktiga matchen mot Söråker förra helgen men nu var det inte mycket som stämde, bl a fick man plocka in två spelare som tidigare bara försvunnit mitt under säsongen. Detta för att få ihop fullt manskap.

Och det märktes att det var Östavall som ville vinna den här matchen.
När 0–1 kom i den 27:e minuten hade det hängt i luften i stort sett sedan avspark. Callum Pattom lyfte in en frispark som Jonas Sjöberg mötte direkt på volley. I förra matchen missade duon varsin straffspark i 0–3–förlusten mot Alnö men nu revanscherade man sig. 
Efter 39 minuters spel kom även 0–2. Callum Patton vände bort en Granloförsvarare inne i boxen och placerade bollen i bortre gaveln.
 

Ribba in

Tio minuter in i den andra halvleken drog Joakim Andersson ner rullgardinen ordentligt för Granlo och han tog tillvara på en målvaktsretur på ett skott på brorsan Jesper
I den 66:e minuten fastställde Callum Patton slutresultatet till 0–4 sedan hans kanon från 25–30 meter gått in via ribban.
– Vi kontrollerade matchen från start och vinner klart. Ändå gör vi ingen bra insats då vi hade alldeles för hög felprocent på mitten. Trots detta var vi närmare fler mål än dom att spräcka nollan även om vår målvakt Manne Vallström försökte såg gott han kunde med några feltajmade utrusningar och andra hyss, skrattar Östavalls tränare Jens Östlund.
 

Förstörde för laget

En som inte skrattade var Granlos tränare Nermin Zulovic.
– Vi hade två spelare som förstörde för hela laget. Först förvinner dom i två månader utan att säga till. Då vi var ont om folk ringde jag och frågade om dom ville ställa upp idag. Men sedan under matchen gnällde och skällde dom hela tiden på sina lagkamrater samtidigt som dom själva kanske var sämst på planen. Dom kommer aldrig att få dra på sig en Granlotröja så länge jag är kvar i föreningen, dundrar Nermin.
I Granlo var det som sagt håglöst medan Östavall hade planens bäste spelare i Jonas Sjäberg som tog hand om alla långbollar och sedan stod för säkra uppspel. Även ytterbackarna Jonas Axelsson och Pär Malmberg är värda varsitt omnämnade.
Avslutningsvis:
Årets lägsta publiksiffra? 6...


Till omgång 20
-

Granlo BK – Östavalls IF 0–4
2014-09-13 - 14:00 - Härevallen, Indal
0-1 Jonas Sjöberg 27
0-2 Callum Patton 39
0-3 Joakim Andersson 55
0-4 Callum Patton 66

Domare: Hans Grönlund, Sundsvall (lugn och stabil i städad match)
Publik: 6 (!)
Matchfakta