Robin Nordin sätter in sista dolkstöten när han på Anders Bomans perfekta inspel hinner först och trycker in 0-4 förbi en maktlös Andreas Selin i Granomålet. Mohammad Omar är det som har hamnat på efterkälken. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Alnö bjöd Granlo på fotbollens A-B-C
-
Granlo hade hoppats på en skräll mot topplaget Alnö hemma på Härevallen i Indal.
Men se, det gick inte alls. Alnö körde riskiminimering och högg dödligt på nykomlingarnas misstag och kunde vinna med 4-0.
- Kanske ingen vidare match rent spelmässigt men vi kampade bra och såg till att inte göra några misstag bakåt, säger Alnös tränare Pontus Melander.


Knuff blev hands blev straff blev mål

Granlo och Alnö bjöd på en tät första halvlek där inget av lagen lyckades spela sig igenom den andres mittfält utan fick förlita sig på fasta situationer som frisparkar och hörnor. I mittens rike var det i allmänhet stängt.
Lite typiskt kom matchens första mål av en slump. En långt boll från Alnös planhalva jagades av Robin Nordin och hemmalagets Johan Persson. Inne i straffområdet fick "JP" en törn i ryggen av Robin och tappade balansen och råkade få med sig bollen med handen. Domaren blåste och de flesta trodde att det var frispark för Granlo men han blåste för handsen och inte såg momentet innan.
Anders Andersson-Viden klev fram och trots att GBK-keepern gick åt rätt håll smet bollen in till höger om honom.
Envigen fortsatte hela halvleken och den enda riktiga chansen fick Viktor Amund men hans nick gick över det öppna målet med fem minuter kvar av halvleken.
 

Vart tog försvaret vägen?

Två minuter in på den första halvlekens stopptid, André Grim fick lämna planen efter en sträckning kring 20 minuter därav tillägget, avgjordes matchen efter ett par flagranta hemmamisstag. Ett målvaktsutkast rakt upp i planen till en medspelare som var omringad av fyra motståndare, bolltapp, pass till en anfallare, som med ryggen mot målet blev onödigt ikullvräkt. Joakim Axelsson lade upp för sin vänsterfot och slog bollen över muren. Målvakten Selin räddade vid sin vänstra stolpe och stötte ut bollen åt sidan. Där dök en vit upp som spelade bakåt till en annan vit som i sin tur passade fram till ytterligare en vit på mållinjen (Viktor Amund) och han hade inga problem att stöta in bollen i det helt öppna målet. Offside skrek några hemmaspelare men det spelar ingen roll. Är det fyra motståndare först på bollen medan samtliga hemmaspelare inte rörde en fena då SKALL det vara ett baklängesmål.
Sekunden efter avspark för målet blåste domaren paus och det var elva röda gamnackar som lämnade planen.
Alnö släppte i den andra halvleken aldrig över något initiativ till Granlo och efter att 16-årige Philip Lundqvist ostörd lagt bollen tillrätta och skickat in den i bortre krysset från 28 meter gick man mer eller mindre bara ut och spelade av resten av matchen. Granlo försökte med förmådde inte få någon rejäl spets på sina anfall.
Tyvärr var det ett par spelare i hemmalaget som tappade huvudena och gjorde sig skyldiga till grova kapningar. Det ena resulterade i ett gult kort, det andra rött. Sånt fär inte förekomma om man vill vinna matcher.


Inte van naturgräs

I slutminuterna vred och vände Anders Bohman utanför Granlos straffområde innan han chippade in bollen till en djupledsgående Robin Nordin som hann först och skickade in 0-4 (se bilden ovan).
- Kanske ingen vidare match rent spelmässigt men vi kampade bra och såg till att inte göra några misstag bakåt och samtidigt sätta chanserna framåt, säger Alnös tränare Pontus Melander.
- Vi var inte vana naturgräs och fick därför frångå vår spelidé att låta bollen gå genom mittfältet men vi vinner ändå rättvist, fortsätter Melander.
- Det var ett laddat gäng före matchen och vi trodda att vi skulle kunna röra favoriterna. Tyckte ändå vi höll oss bra till matchplanen trots deras ledningsmål och låg hela tiden rätt i banan, inte släppte till några ytor  och fortsatte gnugga, säger Granlos tränare Bosse Hägg.
- Tyvärr slarvade vi i slutet av halvleken och mer eller mindre bjöd dom på 0-2. Då blev uppförsbacken för brant och i andra gör vi för många misstag för att kunna hota dom, fortsätter Hägg.
Robin Karlsson, Robin Nordin, Philip Lunqvist och Anton Andersson-Vidén var kryddorna i ett säkert spelande Alnö.
Patrik Hägglund på det defensiva mittfältet och Oskar Lund ute till höger var Granlos främsta.


/ Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 3
-

Granlo BK - Alnö IF 0-4
2014-05-16 - 19:00 - Härevallen, Indal
0-1 Anton Andersson-Widén (straff) 25
0-2 Viktor Amund 45+2 
0-3 Philip Lundqvist 52 
0-4 Robin Nordin 88
Utvisning Granlo: Salah Ahmed Hussein 87
Domare: Per Backlin, Sundsvall
Publik: 38
Matchfakta

mer bilder kommer senare
 

Granlo BK:s lagledare, doktor emeritus, bollkalle m.m., Jonas Wallvik. Här tar han sig an uppgiften som kassabiträde till matchen mot Alnö IF på Härevallen.
Hej Oskar, vart tog bollen vägen. Alnös Anton Andersson Vidén är på väg åt andra hållet.
Ständiga orosmomentet Robin Nordin på språng. Johan Pettersson på efterkälken men det är lugnt. Offisde...
Jimmy "Finnen" Ilvonen försöker lyfta in bollen med Semir Salia täcker undan. Andreas Selin i GBK-målet kan pusta ut.
Selin i luftduell med Johan Hammarström...
...som slutar i att Patrik Hägglund kan ta undan bollen medan "Hammarn" breakdansar.
Duell på mittplan mellan Oskar Lund och Philip Lundqvist.
Alen Zulovic utmanar en tillbakalutad Viktor Amund.
Brima Bassie på väg igenom men avslutet blir för tamt.
Skott kommer! Anders Boman provar lyckan.
Nära 0-1 men nicken på inlägget går utanför Selins högra stolpe.
Sträckt "Finnvrist" men Jimmy Ilvonens skott går över Granloribban.
Undan för ess! Brima Bassie tar för sig.
Det var ofta trångt på mitten. Närmast fr v. Mohammad Omar, Andreas Andersson Vidén, Patrik Hägglund och Anders Boman med bollen.
Som sagt - trångt på mitten. Mohammad Omar, Brima Bassie, David Hamberg, Andreas Andersson Vidén och
Hoppla Hamberg! Lamin Saidy sätter på och tar sedan bollen helt schyst enligt domaren, ingen frispark...
...David Hamberg kommer dock tillbaka och tiondelen senare på bilden glidtacklar han bollen till hörna...
...som nye målvaken Erik Hedenström lätt plockar ner.
Långt därborta blir det 0-2. Två minuter in på stopptid i första halvlek lyfter Joakim Axelson en frispark över muren som Granlokeepern Andreas Selin halvräddar (se ovan). Robin Nordin är först framme på returen, spelar tillbaka till en lagkompis som skottpassar till Viktor Amund som från 30 cm rakar in bollen i tomt mål. Med dylikt försvarsspel lär Granlo få åka till Oslo och motta Nobels fredspris...
"Husse jagar matte". Nja, men Hussein Ashir jagar Robin Nordin under överinseende av den assisterande domaren Thomas Löf.
Joakim Axelsson är som vanligt uppe och hotar på hörnor. Den här gången går nicken strax utanför.
Alnö var överlägsna i den andra halvleken och här är det nära 0-3...
...men Anders Boman tar för långt tid på sig för att avlossa bössan och Hussein Ashir hinner dit och avvärjer. Lamin Laidy (#16) håller koll på läget.
Snygg skottposé
Mera skott!
Bolldriv i motljus.
Robin Nordin kliver in tufft i duellen och tar bollen av Mohamad Omar...
...som svarar med en råkapning med efterföljande gult kort.
Johan Hammarström avlossar en tåjutt som går utanför. Mohammad Omar stör i skottögonblicket.
16-årige Philip Lundqvist visade att han har löd i dojan när han drog in trean i krysset från 28 meter. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.