Precis bakom stolpen dyker Ylmen Ramosaj upp och tåar in Alen Zulovics framvrickning förbi en chanslös Joakim Jönsson. Granlos 2-1-mål höll matchen ut även om Söråker hade en tung press mot GBK-målet på slutet. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Granlo tog viktig bottenseger
-
Granlo tog en viktig 2–1–seger mot Söråker i bottenstriden och klättrade över det förhatliga nedflyttningsstrecket.
– Var väl inget skönspel som lagen bjöd på men den var chansrik och för en gångs skull studsade bollen vår väg och vi gick segrande ur en jämn kamp, säger Granlos tränare Bo Hägg.


Hoppa på vinnartåget igen

Frågan är om det presterats någon sämre fotboll i årets div. IV än under den första halvleken mellan Granlo och Söråker på Härevallen i Indal?
Trots det påvra spelet med massor av felpass och felbeslut i lågt tempo skapades det faktiskt en hel del målchanser. Framförallt genom duon Alexander Gode i Söråker och Alen Zulovic i Granlo.
Den förstnämnde fick öppet mål men sköt ur dålig vinkel i gaveln och hade även en nick i ribban medan Zulovic hade nån farlig bakåtnick över och ett par skott tätt utom samt några som fastnade i blocket.
I den 24:e minuten blev en Granlospelare nergjord i Söråkers straffområde och medan hemmalaget protesterade mot utebliven signal kontrade gästerna. Bollen hamnade ute till höger i straffområdet hos Alexander Gode, som drev den några meter innan han chippade in 0-1 förbi Andreas Selin (se bild längre ner).


Trippelräddning

Efter målet hade Söråker nada framåt och Granlo jobbade med långa bollar för att komma ikapp i målprotokollet. Söråkers målvakt Joakim Jönsson svarade för en trippelräddning på Semir Salias och Jesper Hellströms försök. På det sista tog han t o m bollen med händerna utanför straffområdet. Dock utan domaråtgärd.
I slutet nekade han även Semir Salia ett givet mål än en gång men på returen var den övergivne målvakten maktlös när en synligen irritterad Salia till slut dräpte in bollen och rättvist kvitterade till 1–1.
– Den första halvleken var förmodligen den sämsta i år i fyran, säger Söråkers tränare Stefan Hellberg,
Han kunde inte ha mer rätt...
Lika dålig tyckte inte Granlotränaren att halvleken var.
– Vi har ju släppt in många mål och vi gick in för att krympa ytorna försvarssmässigt och det tyckte jag vi lyckades med, säger Bo Hägg.


Tåfjutt

I den andra halvleken höjde sig lagen något även om det aldrig blev riktigt bra. Var fjärde passning nådde numera en lagkamrat och inkasten blev inte heller lika många.
Granlo, genom Alen Zulovic, låg närmast ett ledningsmål, men bollarna strök endera ribba eller stolpar på utsidan, täcktes av en försvarare eller så stod Jönsson i vägen.
Med knappa kvarten in i den andra halvleken blev det lite kalabalik inne i Söråkers straffområdet efter en Oskar Lund-frispark. Bollen hamnade framför fötterna på Zulovic. Skottlinjen var blockerad och därför petade han fram bollen åt vänster till en helt fristående Ylmen Ramosaj som tåade in ledningsmålet för dom helröda med efterföljande ormgrop.


Rejält tryck mot Granlomålet

Därefter slutade Granlo spela organiserad fotboll. Alen Zulovic flyttades ner i backlinjen och därmed hade inte hemmalaget inte någon att spela upp bollarna på. Istället fick man ett rejält tryck mot det egna målet sista halvtimmen då man aldrig fick fast bollen på Söråkers planhalva.
De svartklädda gästerna klarade inte heller av att spela konstruktivt utan lyfte konstant in höjdbollar in i Granlos straffområde. Något som utmynnade i en handfull halvchanser och ett otal hörnor. Men det var sällan Granlos målman Andreas Selin behövde ingripa utan bollarna hamnade i blocket eller i skogsdungen bakom målet.


"Hella" räddande ängel

Ytterst nära en kvittering var man på övertid när man kom runt på kanten och inspelet mot två framstormande Söråkerspelare strandade på Jesper Hellström som bröt inspelet till hörna och hindrade ett givet mål.
Hörnan blev farlig då Granloförsvaret helt tappat bort Alexander Gode vid den bortre delen av målområdet men hans nick rensades undan precis innan mållinjen och på andravågen fick en Söråkerspelare skottläge strax innanför straffområdet men projektilen gick över. I samma veva blev han rejält kapad men då var det Söråkers (o)tur att bli berövade en klar straff.
Då brann det för mv-Jönsson som från hjärtat berättade sin mening i höga ordalag för domaren om hans insats. Det kostade ett rött kort.
– Spelar ingen roll. Kan ändå inte vara med nästa match ändå, säger målvaktsbjässen.


"Lika dåliga som domaren"

Insparken hann sedan knappt läggas förrän domaren blåste av matchen och Granlo kunde inkassera en välbehövlig seger och klättra över det förhatliga nedflyttningsstrecket.
– Var väl inget skönspel som lagen bjöd på men den var chansrik och för en gångs skull studsade bollen vår väg och vi gick segrande ur en jämn kamp, säger Granlos tränare Bo Hägg.
– Nu är vi nere på jorden igen och jag känner mig tom. Vi har gjort två riktigt bra matcher som vi vunnit och nu trodde väl grabbarna att vi var världsmästare. Vet inte hur många gånger vi spelade fast oss med kortpassningsspel eller slog längre pass utan någon adressat. Det såg riktigt nonchalant ut, säger Söråkers tränare Stefan Hellberg och fortsätter:
– Vi var faktiskt lika dåliga som domaren idag, kontaterade Hellberg.


Orken tröt i värmen

Alen Zulovic inledde som anfallare och var den som skapade någonting framåt för Granlo och passade även fram till segermålet innan han backade hem och säkrade i backlinjen.
Jesper Hellström och Oskar Lund svarade för ett digert hästjobb på mitten även om orken tröt på slutet i värmen.
Den trio som utmärkte sig hos Söråker var redan nämnde Jönsson i målet, mittbacken Jesper Sahlberg och Alexander Gode framåt. Samtliga har för övrigt tidigare ett förflutet i Ljustorp.
Ja just det, Lokalfotbollen tippade 2-1 och lyckades ännu en gång pricka in rätt tips.

 

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu 

åter till omgång 8

Granlo BK – Söråkers FF 2–1
2014-06-10 - 19:00 - Indals IP
0-1 Alexander Gode 25
1-1 Semir Salia 44
2-1 Ylmen Ramosaj 59
Utvisning Söråker: Joakim Jönsson 90+1
Domare: Mattias Uppling, Sundsvall (inte populär i något av lägren...)
Publik: 52
Matchfakta

Lite bilder från matchen

Alexander Gode chippar in 0-1 mindre än 20 sekunder efter att Granlo nekats en straff.
På sitt femte försök för dagen fick äntligen Semir Salia in bollen bakom Joakim Jönsson när han verkligen trycker in 1-1 efter målvaktsreturen på eget skott.
En uppgiven Jönsson som gjorde en kanonrädding på Salias första skott men sedan inte fått någon försvarshjälp på returen.

fler matchbilder kommer att läggas in senare

Ylmen Ramosaj utan stolpe i vägen.