Andreas Sundqvist gjorde ett av Nedansjös tre mål. Andreas Sundqvist gjorde ett av Nedansjös tre mål.

Nedansjö fick med sig hela poängskörden från Hasselbacken

(2017-05-10)
På ett svårspelat Hasselbacken kunde Nedansjö ta med sig hela poängskörden efter en 3-1-seger.
– Vi styrde och ställde och spelade fin fotboll trots den ojämna planen, säger Nedansjös tränare Christer Söder.


Nedansjö äntrade Hasselbacken med beslutsamhet men det dröjde ända till den 38:e minuten innan dödläget bröts. Jakob Hiltunen drev in i Hassels straffområde och blev fälld. Efter att NIK missade en straff i premiären skickades en ny kandidat fram till elvameterspunkten. Patrik "Putte" Nilsson tackade för förtroendet och skickade målvakten till höger och bollen till vänster.
– Vi styrde och ställde och spelade fin fotboll trots den ojämna planen, Ett tag spelade vi oss igenom på ett tillslag. Enda negativa var att vi borde nog gjort fler mål, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

Till den andra halvleken kom Hassel ut som ett helt annat lag och den blev en jämn historia, kanske t o m med mer bollinnehav för hemmalaget.
– Dom rullade på riktigt bra faktiskt men sällan längre än vårt straffområde, däremot en hel del utanför det, säger Söder.

Med två minuter kvar till timmen spelad slog Jakob Hiltunen en fin genomskärare till Andreas Sundqvist som ren med keepern Linus Åhl lade in bollen till vänster om honom.
Men Hassel skulle få till en välförtjänt reducering sett till spelet i den andra halvleken. Med knappt 20 minuter kvar på uret provade Toraj Rostamy skottlyckan och rökaren satte perfekt i krysset och då var t o m Simon Gröning maktlös.

Någon spänning han det dock aldrig bli på slutet. Efter en fin kontring som avslutades med att Andreas Sundqvist lirade in bollen i centrum från högerkanten till en "naken" Johan Fjellborg Johansson, som även han placerade in bollen till vänster om mål-Åhl.
– Vi brukar ha svårt för Hassel och var därför inställda på en tuff match. I inledningen och på slutet blev vi lite för heta och ville avgöra för tidigt i anfallen och fick inte maxutdelning på vårt fina spel. I andra spelade Hassel upp sig och trots underlaget blev det en ganska bra match, sammanfattar Nedansjös tränare Christer Söder.

Simon Gröning i Nedansjö visade beslutsamhet i utrusningarna och säkerhet i övrigt. Nya mittbacksparet efter avstängda brödrduon Söder, Patrik "Putte" Nilsson och Vikror Bergman Gullmmark, satte knappt en fot fel på hela matchen.

texten kan komma att uppdateras med fler kommentarer

Läs mer:
• Nedansjö segrade mot Hassel på bortaplan

Hassels IF - Nedansjö IK 1-3
2017-05-10 - 19:00 - Hasselbacken
0-1 Patrik Nilsson (38, straff)
0-2 Andreas Sundkvist (62)
1-2 Toraj Rostamy (72)
1-3 Johan Fjellborg Johansson (76)
Domare: Anton Sundström (visade bra pondus och matchledarskaper)
Publik: 17
Matchfakta

• Resultat, matchakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsfemman