Hassel tog ett jättekliv mot nytt kontrakt
-
Hassel förlorade sexpoängsmatchen mot Alnö 2 förra söndagen och det såg inte alltför ljust ut inför slutomgången.
Även om man lyckades besegra jumbon Selånger 2 var man tvungen att förlita sig på hur det går för både Alnö i kvalet till trean och/eller om Kuben skulle åka ur samma serie.
Vid förlust skulle SFK 2 passera och då hade det inte spelat någon roll hur det gått i övriga matcher. Då hade iställer Bergsåkersgänget fått fölita sig på ovanstående scenario.
Selånger 2 hade möjlighet att plocka med flera A-truppsspelare om man så önskade för att säkra en seger i "ödesmatchen" men till heder för laget kom man med "ordinarie" division 5-trupp vilket gjorde att det här blev en riktigt spännande om än inte så välspelad match. Det verkade vara en hel del nerver med i spelet samtidigt som domarinsatsen ställde till med stor irritation bland spelare och ledare, framförallt hos gästerna.
Efter en mållös första halvlek gav Selångers specielle målspottare Hakim Rouass gästerna ledningen tio minuter in i andra och då var SFK förbi i tabellen.
Även Hassel har en hyfsad målskytt och med kvarten kvar kunde William Dalenius kvittera och ställningen i tabellen var status quo.
När matchen var på väg in i slutminuten fick Hassel en straff och det tunga ansvaret placerades på Peter Eckmans axlar. 36-åringen darrade emellertid inte på manchetterna utan satte tryggt in segerbollen bakom Mike Karinga Persson.
I och med segern höll man inte bara Selånger 2 under nedflyttningsstrecket utan man passerade även Alnö 2 som fick rejält med pisk i Fränsta.
– Otroligt kul. Nu blir vi antagligen kvar femman nästa säsong, det hänger på endera Alnö eller Kuben. Vi har i alla fall gjort vårt och även om vi haft en dallrig slutmånad på säsongen var det skönt att ta poäng i dom två avslutande hemmamatcherna. Vi har annars tagit fler poäng borta än hemma i år vilket är ovanligt, säger "Mr Hassel" Seth Larsson.
Division 2-laget Selånger får nu börja om i sexan med sitt andralag.
– Vi har gjort vad vi har kunnat men spelarmaterialet har inte räckt till och vi har knappt inte fått någon hjälp från A-laget med bänkspelare, säger Selånger 2:s tränare Mikael Lindqvist.
Selångertränaren var inte heller nådig i sin domarkritik:
– Dagens match var inte rolig. Vi hade en domare som inte var vuxen uppgiften och ett tag ville jag bara gå in och bryta matchen. Det kändes som det var livsfarligt för våra unga killar att vistas inne på planen, dundrar han.

Hassels IF – Selånger FK 2 2–1
2014-09-28 - 16:00 - Hasselbacken
0-1 Hakim Rouass 55
1-1 William Dalenius 75
2-1 Peter Eckman 88

Domare: Abdisadiq Muse Farah, Sundsvall (tappade tyvärr matchen)
Publik: 25
Matchfakta

Rutinerade Peter Eckman sänkte en straff i slutminuten och säkrade antagligen nytt division 5-kontrakt för sitt Hassel.