Succédebut för Östavalls nye uktainare Yaroslav Voloshin. Foto: ÖIF Succédebut för Östavalls nye uktainare Yaroslav Voloshin. Foto: ÖIF

Östavall gick på knock på Baldershov – IFK Sundsvall fick bita i konstgräset


(2016-05-05)
Östavall imponerade och avgjorde borta mot IFK Sundsvall tidigt.
Efter en halvtimme stod det 3-0 till västralaget, efter bland annat två mål av nye ukrainaren Yaroslav Voloshin.
ÖIF hade sedan en boll i ribban och nerpå mållinjen innan IFK fick till en reducering i slutet av första.
I den andra ryckte IFK upp sig men kom aldrig närmare i målprotokollet.
– Det var klasskillnad i första. I andra backade vi hem och säkrade segern, säger Östavalls lagledaren Sten-Ingvar Fredlund.


Ett heltaggat Östavall klev ut på Balders konstgräs och det syntes att man var ute efter en knock.
1-0 satte Yaroslav Voloshin redan i den tredje minuten på en frispark som wobblade över muren och in under ribban mitt i målet.
2-0 kom i mitten av halvleken av samme Voloshin då han vred upp bollen i krysset från 25-30 meter. Här verkar det som om Östavall har gjort ett kap!
Efter 27 minuter kom så även 0-3, ditprickad av lagkaptenen Joakim Andersson.
– Därefter var vi ytterst nära fyran, men bollen tog i ribban och studsade ner på mållinjen, eller innanför, säger Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund, eller "Stefan Ingvar" som han numera heter i en lokal tidning.
Ett groggy hemmalag lyckades emellertid få stopp på blädningen och fick faktiskt till ett kontrande kroppsslag när Oscar Lidström reducerade till 3-1 efter väggspel med Mårten Gräntz strax före pausvilan.
– Vi hade inte ett enda rätt första 35. I bästa fall var vi trea på bollen. Passningarna slog vi endera bakom lagkompisen eller till kast, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.
– Det märktes att det var seriepremiär. Grabbarna var rejält taggade redan innan avspark. Det var klasskillnad helt enkelt i första, säger Fredlund.

IFK spelade upp sig i andra och gjorde matchen jämnare men förmådde aldrig rikigt hota ett Östavall som backade hem och spelade på ledning.
– Vi fick energi aav vårt reduceringsmål och ägde bollen mest hela den andra halvleken men kom aldrig närmare en reducering till än en boll på mållinjen, säger Kotermajer.
– Vi backade hem för att säkra och lät IFK ha mer boll. Men vi tillät dom inte att skapa så många farligheter så segern var aldrig i fara, säger Fredlund.
I hemmalaget var Oscar Lidström en av få som visade löpstyrka och vilja. Helt enkelt slätstuket.
Desto flera som var bra i Östavall men om vi bara skall välja russinen i kakan så går det inte att undika ukrainska fyndet Yarolslav Voloshin, en tvärhand hög snabb ytter med bra balans och bra löd i dojorna och som går rakt på mål utam lrusiduller. Mycket god klass visade också innermittfältaren Emil Fahlander som inte satt många fötter fel.


Läs även:
• Seger för Östavall mot IFK Sundsvall efter tidigt avgörande

Matchfakta:
IFK Sundsvall - Östavalls IF 1-3
2016-05-06-  19:00 - Baldershovs konstgräs
0-1 Yaroslav Voloshin (3)
0-2 Yaroslav Voloshin (22)
0-3 Joakim Andersson (27)
1-3 Oscar Lidström (43)
Domare: Anton Grönlund
Publik: 72

• Nyheter Medelpadsfyran

• Referat, resultat &matchfakta plus aktuell tabell, skytteliga m.m.