Fem-etta för IFK Sundsvall i epilogen
-
IFK Sundsvall avslutade säsongen med en 5–1-seger hemma på Balders mot Östavall.
Efter 1–1 i paus hängde man fyra raka kassar första halvan av den andra halvleken.
– Östavall gjorde det trångt för oss i mitten och backade också hem men vi lyckades hitta prima lösningar och göra fyra fina mål i den andra halvleken, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.


IFK Sundsvall tog kommandot direkt och pressade tillbaka Östavall men det lögn att få in bollen bakom Manne Vallström i gästernas målbur.
– Vi borde haft ledningen med 3–0 redan efter tolv minuter men brände samtliga frilägen, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.
Därefter backade Östavall hem och tätade till ytorna och gjorde det svårare för IFK att trampa igenom bakom backlinjen.
Men efter ca 20 minuters spel lyckades ändå seriens skyttekung trycka in ledningsmålet efter ett otal chanser.
IFK fortsatte att ligga på för mer men samtidigt slarvade man bakåt vilket gjorde att Pär Malmberg kunde kvittera nästan omgående. 
– Var mycket besviken i paus då vi slarvade med passningsspelet efter vår fina inledning och bjöd Östavall på några onödiga chanser. Vi bytte boll friskt med Östavall andra halvlan av första. Vi kom överens att skärpa till oss i den andra halvleken, säger Kotermajer.

Och visst skärpte IFK till sig. Redan i inledningen av den andra halvleken löpte Oscar Lidström in framför sin försvarare och nådde först på ett inspel och Vallström var chanslös.
Strax därpå knoppade mittbacken Gustav Arnberg in 3–1 på hörna och sedan fanns det ingen återvändo.
Johan Mattsson ökade på till 4–1 efter väggspel på vänsterkanten och inhoppande högerbacken Tobias Jonasson spädde sedan på till 5–1. Rasmus Bouvin sköt men Jonasson, som följt med upp i anfallet, kunde slå in Vallströms retur trots snäv vinkel.
– Östavall gjorde det trångt för oss i mitten och backade hem men vi lyckades hitta prima lösningar och göra fyra fina mål i den andra halvleken, säger Kotermajer, som trots att man "bara" kom trea var nöjd med laget.
– Vi var ju ett helt nytt lag i år men när det stämde för oss var det inget lag som spelade lika bra. Lite synd att säsongen är över nu när alla puzzelbitar var på väg att hamna på rätt plats, fortsätter Kotermajer.

Hela IFK-laget gjorde på det hela taget en gedigen insats stora delar av matchen men det var tre spelare som stack ut lire extra ur kollektivet. Vänsterforwarden Oscar Lidström utmanade med sina djupledslöpningar och sårade Östavallsförsvaret. Dennis Marzouki visade varför han är lagkapten och gick i bräschen för lagets offensiv medan Adam Sjölén återigen var säkerheten själv i mittförsvaret.
Återkommer med Östavalls tränares synpunkter från matchen.

IFK Sundsvall – Östavalls IF 5–1
2014-09-27 - 14:00 - Baldershov
1-0 Rasmus Bouvin
1-1 Pär Malmberg.
2-1 Oscar Lidström
3-1 Gustav Arnberg
4-1 Johan Mattsson
5-1 Tobias Jonasson

Domare: Mattias Uppling, Sundsvall
Publik: 60
Matchfakta