IFK Sundsvall snuvade Fränsta på två poäng
– straffräddning av målvaktsveteran

-
Fränsta hade chansen att rycka lite i kampen om uppflyttning då Ljustorp tappade poäng.
Det gjorde nu även FIK sedan man bränt en straff och tappat en 1–0-ledning på Baldershov mot IFK Sundsvall 2.
– Vi skulle avgjort matchen under den första halvleken och inledningen av andra och då vi hade bud på flera mål, säger Fränstas lagledare Peter Modén.


Bara ett Fränstamål trots många chanser

Fränsta kämpar om en plats i solen, d v s uppflyttning till division 4.
Det märktes också att FIK var mer på hugget och på tårna än hemmalaget IFK Sundsvall 2 och dominerade markant händelserna på planen.
Det väntande ledningsmålet kom precis när halvtimmen var spelad. Fredrik Martini slog en hörna som Kent Larsson nickade in stenhårt under ribban.
– Pinsamt att en av planens kortaste spelare får komma högst på hörnan, säger IFK-tränare Fredrik Allgren.
Fränsta fortsatte pressa även sista kvarten av halvleken men fick nöja sig med en 1–0-ledning i paus. Mycket på grund av IFK:s veterankeeper Anders Aspenrud inpirerande spel mellan stolparna.
Fränsta fick tidigt i den andra halvleken en gyllene chans till utökning då man tilldömdes en straff. Normalt drypsäkre Kent Larsson klev fram men "Aspen", 50, väntade kyligt ut straffskytten innan han vek sig åt sitt bästa håll, höger, och parerade.


Straffräddning gav energi

Straffräddningen gav hemmalaget energi och man åt sig in i matchen och tog över ju längre den led och med tolv minuter kvar kom kvitteringen. Och ännu en gång nickades bollen in av en tvärhand hög spelare. Karl Beckman lyfte in ett inlägg som Casper Engstrand satte huvudet till och placerade i den bortre gaveln.
– Fränsta backade hem sista kvarten och vi kunde rulla boll ganska mycket på deras planhalva men då vi inte hade något tempo i passningsspelet skapade vi ingenting utöver kvitteringsmålet, säger Fredrik Allgren, som trots poängen inte var nöjd.
– Nej, ända fram till vårt mål gjorde vi Fränsta bra. Vi var tafatta och initiativfattiga och hade ingen geist alls. Tur att vi hade "Aspen" i målet, säger Allgren.
– Vi skulle avgjort matchen under den första halvleken och inledningen av andra och då vi hade bud på flera mål, säger Fränstas lagledare Peter Modén.
Ett tungt poängtapp för Fränsta men Anders Aspenrud i IFK-målet visade att gammal inte bara är äldst utan även bäst. Överbetyg även till lille flinke målnickaren Casper Engstrand.

IFK Sundsvall 2 – Fränsta IK 1–1
2014-09-21 - 12:00 - Baldershov
0-1 Kent Larsson 30
1-1 Casper Engstrand 78

Domare: Jose Luis Ahumada, Timrå (lite väl virrigt, tyvärr)
Publik: 20
Matchfakta

Anders Aspenrud visade att det inte finns något bäst-före-datum när det gäller målvakter. 50-åringen såg till med sitt spel, bl a en straffräddning, att IFK 2 kunde ta poäng hemma mot Fränsta.