Mårten Gräntz var en av IFK Sundsvalls två fyramålsskyttar mot Fränsta. Mårten Gräntz var en av IFK Sundsvalls två fyramålsskyttar mot Fränsta.

Tvåsiffrigt när IFK Sumdsvall vann mot Fränsta – Lidström och Grämtz fyra-målsskyttar!

(2016-05-21)

6-0 i halvtid blev till slut 10-2 mär IFK Sundsvall tog emot ett  oiintresserat Fränsta på Balders konstgräs.
– Det här är nog det sämsta motstånd jag stött på i division 4-sammanhang, säger IFK Sundsvalls notoriske målskytt Olle Nordberg, som för dagen nöjde sig med att öppna målandet.
Oscar Lidström och Mårten Gräntz var desto målhungrigare och satte fyra "baljor" var..


Den här matchen var spännande i en kvart. Åtminstone när det gäller vart dom tre poängen skulle gå.
Då gjorde Olle Nordberg 1-0 för IFK Sundsvall.
Fem minuter senare kom Mårten Gräntz 2-0 och innan pausvilan hade hemmalaget spätt på med ytterligare fyra bollar.
Fränstas försvarsspel var nog det sämsta i mannaminne i fyran. T o m Ljustorps ifjol, innan man drog sig ur, var bättre. Där försökte man i alla fall. I Fränsta såg det ut som om man mer eller mindre "sket" i det. Man vann knappt en närkamp, drog inte på sig några frisparkar utan lät IFK komma igenom helt utan motstånd och längst bak hade man en målvakt som knappt tog ett enda skott men inte heller hade någon som helst hjälp av sina uteförsvarare. 6-0 var faktiskt i underkant. Med bättre skärpa i IFK:s avslutningar hade det varit tvåsiffrigt redan i paus.
– Vad skall jag säga? Visst vi har en sju-åtta borta från förstauppställningen men så här tafatt får det helt enkelt inte se ut. säger Fränstas tränare Peter Larsson uppgivet.

Kan tänka mig att dom West Ham-skrudade fick höra ett och annat från herr Larsson i paus för det var ett helt annat Fränsta som kom ut i andra. Åtminstone i inledningen och nu var det IFK:s tur att "vara kvar i omklädningsrummet". Dick Söderberg bakåtnickade in en hörna i bästa Uwe Seeler-stil (googla) och Mustafa Khlif satte 2-6 från nära håll.
Men så prickade Oscar Lidström in 7-2 och då gav Fränsta upp igen och det hann faktiskt bli tvåsiffrigt innan det hela var över.
Nämnda Oskar Lidström och Mårten Gräntz satte fyra mål var, och jag tror inget av dom kom från längre avstånd från målet än fem meter... Då förstår ni att det var "öppna landskap" inne i Fränstas straffområde...
– Det här är nog det sämsta motstånd jag stött på i division 4-sammanhang. Visst kom dom flesta av våra fullträffar efter fina inspel och kombinationer där vi kom runt på kanterna men det var alldeles för enkelt, säger IFK Sundsvalls notoriske målskytt Olle Nordberg. som dock nöjde sig med ett mål idag.
– Överlät målskyttet till Oskar och Mårten idag, säger Nordberg och ler.
– Sämre än så här kan det inte bli. Nu måste vi samla ihop oss inför derbyt mot Ljunga på tisdag. Då lovar jag ett annat Fränsta, säger Peter Larsson hoppfullt.

Läs även:
• Målfyrverkerier fixade segern för IFK Sundsvall i matchen mot Fränsta

Matchfakta:
IFK Sundsvall - Fränsta IK 10-2
2016-05-21 - 16:00 - Baldershovs konstgräs
1-0 Olle Nordberg (15)
2-0 Mårten Gräntz (21)
3-0 Kevin Berg (29)
4-0 Mårten Gräntz (35)
5-0 Mårten Gräntz (38)
6-0 Oscar Lidström (42)
6-1 Dick Söderberg (52)
6-2 Mustafa Khlif (63)
7-2 Oscar Lidström (67)
8-2 Oscar Lidström (75)
9-2 Oscar Lidström (82)
10-2 Mårten Gräntz  (90)
Domare: Per Backlin (bestämd och bra i en snäll match)
Publik: 38

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat. Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.