Joakim Wittek blev stor matchhjälte för Kovland när han satte 2-1 på övertid. Arkivtfoto. JP Joakim Wittek blev stor matchhjälte för Kovland när han satte 2-1 på övertid. Arkivtfoto. JP

Kovland avgjorde sent - och inte helt rättvist
-
I kvällens sena match vann Kovland över gästande Östavall på Westhagen.
Segermålet inprickat på halvvolley vid den bortre stolpen av Joakim Wittek efter en hörna två minuter inne på stopptid.
- Efter 0-1-underläge, straffmiss, kvittering med en kvart kvar mot ett spelmässigt bättre Östavall, sade jag innan hörnan att gör vi mål nu så är det rena rånet. Och mål blev det, säger Kovlands tränare Conny Sjödin, och nästan ber om ursäkt för segern...


Tunnstått med målchanser

Under den första halvleken märktes det att det här är två forsvarsstarka lag som inte ville ge varandra några ytor och luckor på sin egen planhalva.
Spelet var robust och närkamperna var många, men oftast schysta. Målchanserna lyste också med sin frånvaro. Närmast att spräcka dödlaget var Östavalls Alexander Sjödin men hans skott tog i bröstet på KIF-målvakten 
Teodor Sörholm.


Straff mitt i målet

Östavall hade tagit över lite av initiativet i slutet av första och man behöll det även under den andra halvleken och man fick också en bra strart sedan Haik Danielian blivit fälld inne i straffområdet av veteranen Christer Eriksson.
Lagkaptenen Jonas Sjöberg klev fram och placerade bollen mitt i målet - men därfrån hade mv-Sörholm lämnat för att chansa åt vänster, 0-1.
Östavall såg ut att ha bra koll på matchen även om man inte skapade några fler målchanser men det gjorde inte heller hemmalaget.


Millimeterskott

Förutom när man tilldömdes den straff i den 69:e minuten sedan Jens Olsson blivit fälld - som dock "Chrille" Eriksson brände.
- Normalt är Jens vår straffläggare men han missade i genrepet mot Svartvik så nu fick "Chrille" chansen, säger tränaren Conny Sjödin.
- Men nu är jag tillbaka på banan igen, flinar Olsson efter matchen.
Med kvarten kvar fick emellertid Kovland till sitt bästa anfall under hela matchen där Christoffer Sanchez-Lindgrens avslutande pass till Rickard Sjökvist höll god kvalitet. Det gjorde även store "Sjökvistens" avslut när han millimetersköt mellan målvaktens handskar och första stolpen.


"Chrille-revansch"

Matchen såg ut att sluta kryss när Alexander Söderblom fick i väg en gammal hederlig tåfjutt i trängt läge. Bollen såg ut att smita in i krysset men Östavalls proffskeeper Manne Vallström gjorde en kanonräddning och styrde bollen till hörna.
Christer Eriksson lade en lång hårt inåtskruvad variant och vid den bortre stolpen höll sig Joakim Witek framme och från nära håll stötte han upp den i nättaket. Skön revansch för "Chrille" efter fällningen och straffmissen.
- Efter 0-1-underläge, straffmiss, kvittering med en kvart kvar mot ett spelmässigt bättre Östavall, sade jag innan hörnan att gör vi mål nu så är det rena rånet. Och mål blev det, säger Kovlands tränare Conny Sjödin, och nästan ber om ursäkt för segern...
- Precis som i träningsmatcherna spelade vi mycket bra defensivt och släppte till få klara målchanser. Så det här var en skön och viktig premiärseger för oss även om den som sagt inte var helt rättvis, fortsätter Sjödin. 


"Kovland vann rättvist"

Östavalls lagledare tyckte inte att Kovland skulle skämmas för segern.
- Nej, varför skulle dom det? Kovland vann rättvist och var bättre än oss och gjorde fler mål, säger Sten-Ingvar Fredlund, och fortsätter:
- Kovland skall ju tillhöra toppen medan vi är ett mittenlag, så är det...
I Kovland plussar vi för målvakten Teodor Sörholm, som fick hoppa in när ordinarie Mattias Jutman var borta p g a jobb och gjorde det mycket bra. Högt betyg även till hela "Teos" backlinje med snabbe Simon Bergvik som primus motor.
I Östavall var det ingen som stack ut något extra.
- Nej, alla som var med gjorde sitt bästa, säger Fredlund,

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 1
-

Kovlands IF - Östavalls IF 2-1 (0-0)
2014-05-06 - 20:30 - Westhagen
0-1 Jonas Sjöberg (straff) 47
1-1 Rickard Sjökvist 76
2-1 Joakim Wittek 90+2
Domare: Krister Sandin, Sundsvall (bra, höll en rak linje)
Publik: 38
Matchfakta