Olivia Wänglund var matchens bästa spelare och gjorde även två av Selångers tre mål. Olivia Wänglund var matchens bästa spelare och gjorde även två av Selångers tre mål.

Selånger dödade Kovlands långa svit utan förlust

(2016-06-14)

Det märktes att det var seriens två klart bästa lag som möttes i division 2-derbyt på Norrporten Arena.
Efter en spelmässigt jämn första halvlekn avgjordde Selånger tidigt i andra.
– Vi ändrade lite taktiska saker inför den andra halvleken och tog över matchen, säger Selångers tränare Stefan Wickström.


Ett taggat Kovland började seriefinalen bäst och skapade matchens första stora målchans men Malin Kristmansson rullade bollen utanför det öppna målet.
Ju längre halvleken gick åt sig Selånger in i matchen och i mitten av den första kunde inte Kovland sortera ut vem som skulle ta Olivia Wänglund utan hon kunde rinna igenom och sätta matchens första mål. Ett klassmål.
Precis innan pausvilan fick Kovland ett gyllene kvitteringsläge när Emma Sjöberg fick ett friäge men Malin Pettersson var snabbt ute och täckte av skottet med kroppen.

Selånger fick en smakstart i andra. Tror knappt det tog en halvminut förrän Olivia Wänglund fick tag i en boll inne i boxen och bara tryckte av.
Målet gav Selånger en rejäl energikick samtidigt som Kovland tappade mycket av sin geist.
Angelica Lindholm Forsell hade en chip frän vänsterinneposition som gick över målvakten men tog i ribban. Några minuter senare fick "Angen" en boll djupt ute till höger och löpte in i straffområdet. Emma Westlund kom på efterkälken och kände sig manad att fälla den anstormande SFK-spelaren.
Domaren dömde korrekt straff.
– Jag tror faktiskt det var första gången jag fått en straff med mig. Kan inte erinra mig att det hänt förut, säger "Angen".
Wilma Bondén stegade lugnt fram och bredsidade in 0-3.
Därefter gick matchen i stå. Selånger bevakade ledningen medan Kovland inte förmådde att satsa offensivt.
Ett par chanser vaskades emellertid fram men målvakterna hade bestämt sig att kiosken var stängd.
– Vi ändra lite taktiska saker inför den andra halvleken och tog över matchen. Vi pressade bland annat dom hårdare i deras uppspelsfas och fick dem att slå längre bollar utan adress, säger Selångers tränare Stefan Wickström.
– Vi började bra och sett till spel och chanser borde vi nog haft ledningen i paus. Men efter 0-3 blev det mest att spela av matchen, säger Kovlands tränare Anders Westlund, sedan laget långa svit på 24 matcher utan förlust var bruten.
– Vi hade hoppats på ett 25-jubileum men vi får väl inleda en ny svit, säger Westlund.

Vänsterbacken Marielle Bergman fick rättvist pris efter matchen som bäster Kovlandsspelare.
– Fast egentligen gillar jag nte att lira back. Det är roligare att delta i offensiven och få göra mål, säger den gamle (nåja) anfallaren, med bland annat ett förflutet i Selångeer.
Olivia Wänglund var planens bäste. Hon hotade Kovlandsförsvaret i 90 minuter tack vare sin snabbhet och oberäknelighet.
– Hon kan bli precis hur bra som helst. Det är egentligen bara hon själv som sätter gränsen. Hoppas att hon satsar på fotbollen före badmintonen, säger anfallskollegan "Angen".
Målvakten Malin Pettersson gjorde några avgörande räddningar när matchen stod och vägde och på mitten dominerade Denice Persson Feist. Det var inte många dueller som förlorades där inte.

Kul att konstatera att det var så mycket folk på derbyt. Nästan 200 varav en hejarklack bestående av flickspelare från dom bäggre klubbarna som varierade sina hejarramsor mellan lagen. Ett härligt inslag.
Det enda jag saknade var en varm fotbollskorv. Men man kan ju inte få allt.

Läs mer:
• Kovlands långa segersvit bruten – Selånger besegrade laget i derbyt

Matchfakta:
Kovlands IF - Selånger FK 0-3
2016-06-14 - 19:00 -  Norrporten Arena
0-1 Olivia Wänglund (23)
0-2 Olivia Wänglund (46)
0-3 Wilma Bondén (straff. 58)
Domare: Temesgen Habte Eyes (hela domartrion var klockrena)
Publik: 168

• Nyheter div 2 Södra Norrland, damer

• Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell samt Skytteliga m.m.